3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Κι όμως, υπάρχει χωριό στην Ισπανία χωρίς κρούσμα!

Κι όμως, υπάρχει χωριό στην Ισπανία χωρίς κρούσμα!

By on 4 Απριλίου, 2020 0 398 Views

Μπορεί η κατάσταση στην Ισπανία να είναι εκτός ελέγχου με τον κορονοϊό, αλλά υπάρχει ελπίδα σε ένα μικρό κομμάτι της.

Πρόκειται για το μικρό χωριό ανατολικά της Ανδαλουσίας, το Σεγούρα δε λα Σιέρα, των 1.790 κατοίκων, σύμφωνα με στοιχεία του 2019.

Την στιγμή που η ιβηρική χώρα μετρά χιλιάδες νεκρούς από τον Covid-19, σε αυτό το μικρό κομμάτι της έχει συμβεί ένα «θαύμα».

Και πώς κατάφεραν να θωρακιστούν τόσο καλά εκεί; Στις 14 Μαρτίου, η Σεγούρα δε λα Σιέρα απομονώθηκε τελείως από τον υπόλοιπο κόσμο, μετά από απόφαση του 40χρονου Δημάρχου της Σαντιάγο Γκαλβάν, αφού έκλεισε τις τέσσερις από τις πέντε εισόδους της.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, το εν λόγω μέρος στην επαρχία Χαέν δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα!

Όλοι οι κάτοικοι του χωριού στήριξαν αμέσως την απόφαση του Δημάρχου τους και έδιωξαν ακόμα και τους Γάλλους και Γερμανούς τουρίστες που ήταν εκεί, όταν ξέσπασε ο κορονοϊός.

Τη μοναδική είσοδο του χωριού που παραμένει ανοιχτή, φυλάει ένας αστυνομικός, ενώ δύο άνδρες με ειδικές στολές πλένουν τα διερχόμενα οχήματα με διάλυμα χλωρίνης και έπειτα τα ΙΧ μπαίνουν σε έναν «λάκκο» με απολυμαντικό για να σιγουρευτούν ότι ο κορονοϊός δεν θα μεταφερθεί μέσω των ελαστικών τους. «Τα μέτρα αυτά είναι αποτελεσματικά σε ποσοστό 20% με 80% , αλλά καθησυχάζουν τους ντόπιους», εξήγησε ο Γκαλβάν στο «CNN».

Επίσης, από Δευτέρα έως Πέμπτη το απόγευμα, μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων απολυμαίνει δρόμους, πλατείες και τους εξωτερικούς τοίχους των σπιτιών. Δύο γυναίκες από μια τοπική επιχείρηση πληρώνονται για να μοιράζουν επί 11 ώρες την ημέρα τρόφιμα και φάρμακα στα νοικοκυριά, ώστε να μειωθεί ο αριθμός εκείνων που κυκλοφορούν έξω, ενώ φροντίζουν και ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μαγειρέψουν.

Και το πιο ωραίο; Ο δήμος επιστράτευσε και δύο αυτοκίνητα, για να παίζουν δυνατά μουσική και να βγαίνουν τα παιδιά στα μπαλκόνια και να διασκεδάζουν.