17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύνολο 86 και 71 νέα κρούσματα

Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύνολο 86 και 71 νέα κρούσματα

By on 9 Απριλίου, 2020 0 350 Views

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε γνωστό πως άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να φτάνει τα 86, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 71, σύνολο 1.955.

Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη μάχη το τελευταίο 24ωρο. 

Έκανε γνωστό, δε, πως υπάρχουν 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που συνολικά, πλέον, φτάνουν τα 1.955. Το 57% των ασθενών με κορονοϊό, τόνισε, είναι άνδρες.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος, σημείωσε πως 79 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι και 16 έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Ερωτηθείς τι είναι αυτό που σε έναν άνθρωπο ο κορωνοϊός είναι ασυμπτωματικός και άλλους τους σκοτώνει, ο κ.Τσιόδρας είπε ότι αυτό που είναι γνωστό είναι ότι νοσούν σοβαρότερα οι μεγαλύτερης ηλικίας και όσοι έχουν υποκείμενο νόσημα. Δεν είναι σαφές το κριτήριο που θα καθορίσει ποιος θα νοσήσει βαρύτερα. Οι ηλικιωμένοι, που υπάρχει πτώση της άμυνας υπάρχει υψηλότερη πιθανότητα να εκδηλώσαουν αυτή την πνευμονία, δεν το κανανοούμε ακόμη, το εξετάζουμε και εδώ στην Ελλάδα και με τους συναδέλφους στο εξωτερικό που μιλάμε.

Υπάρχει φόβος των πολιτών να προσέρχονται στις δομές υγείας- μπορεί αυτό να οδηγήσει σε αύξηση της νοσηρότητας το επόμενο διάστημα, ρωτήθηκε ο κ.Τσιόδρας. Απάντησε ότι σε κάποιες νόσους, χωρίς να είναι γνωστός ο λόγος, παρά εικασίες, δεν δίνουν τους αριθμούς που είχαν παλαιότερα. Υπάρχουν ασθένειες, όπως κακοήθη κρούσματα που συνεχίζονται, είναι σημαντικά ερωτήματα, τα παρακολουθούμε, υπάρχουν και στοιχεία έκπληξης, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εδεχόμενο.