1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Σε 1703 τεστ 33 νέα κρούσματα.Τα 16 στην ίδια μονάδα παραγωγής αρτοποιείου

Σε 1703 τεστ 33 νέα κρούσματα.Τα 16 στην ίδια μονάδα παραγωγής αρτοποιείου

By on 14 Απριλίου, 2020 0 456 Views

α νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 33 από σύνολο 1703  εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για  13 άτομα που εντοπίστηκαν από   εργαστηριακές εξετάσεις μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης. 3 άτομα από  635 εργαστηριακές διαγνώσεις που εμπίπτουν στη μελέτη των 20,000 επαγγελματιών. Ένα από τους επαναπαντρισθέντες και 16 από μονάδα παραγωγής αρτοποιείου(Ζορπάς) στην οποία βρέθηκαν άλλα 10 και ανακοινώθηκαν χθες. Και τα 26 κρούσματα αλλοδαπών υπαλλήλων της συγκεκριμένης μονάδας παραγωγής διέμεναν στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων και δεν τηρούνταν οι κανόνες.

Ο δρ.Κωστρίκης εξέφρασε την έντονη ανησυχία της επιδημιολογικής ομάδας για τη μη τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Κανόνες όπως είπε που δεν τηρήθηκαν από μερίδα κόσμου.

Οι 20 χιλιάδες αναλύσεις σε επαγγελματίες συνεχίζονται παράλληλα με την ιχνηλάτηση διευκρίνισε ο δρ.Κωστρίκης κατά τη διάρκεια της διάσκεψης. 

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα  695  (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Με βάση τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 23   άτομα, 2 εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν επίσης   2  εξιτήρια. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά 9  ασθενείς,  3  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και   6 στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται   3 επιπλέον ασθενείς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός αναπνευστήρα. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι προς το παρόν κρίσιμη αλλά σταθερή.

Από τη ΜΕΘ Λευκωσίας έγιναν 2 εξιτήρια.

 Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Ερώτηση προς τον κ.Κωστρίκη: Φτάνουν σε εκπροσώπους των ΜΜΕ διάφοροι προβληματισμοί από γιατρούς για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνεται το δείγμα. Είναι εκπαιδευμένο το προσωπικό που κάνει τη δειγματοληψία;

Απάντηση: Αυτό που έχω να πω είναι ότι και η δειγματοληψία και οι εξετάσεις έχουν ελεγχθεί και είμαστε σίγουροι ότι γίνονται με το σωστό τρόπο. Επίσης τα εργαστήρια είναι πιστοποιημένα ότι μπορούν να κάνουν την ανάλυση.

Ερώτηση: Οι υπηρεσίες υγείας του κράτους εστιάζονται στου ελέγχους εργαζομένων μόνο;

Απάντηση: Όχι γίνονται κανονικά οι αναλύσεις. Έγιναν 889 διαγνώσεις σήμερα οι οποίες δεν εμπίπτουν σε αυτές που γίνονται στους 20.000 επαγγελματίες.