5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μπαρτσελόνα: Μεγάλος φόβος για τραυματισμούς με το πλάνο αγώνων ανά 72 ώρες

Μπαρτσελόνα: Μεγάλος φόβος για τραυματισμούς με το πλάνο αγώνων ανά 72 ώρες

By on 23 Απριλίου, 2020 0 336 Views

Το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα φοβάται ότι ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για τραυματισμούς εφόσον εφαρμοστεί το πλάνο αγώνων ανά 72 ώρες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

Ηαπόφαση να ολοκληρωθεί με κάθε τρόπο η τρέχουσα σεζόν, ακόμα και αν χρειαστεί να… στριμωχτούν τα παιχνίδια στα εγχώρια πρωταθλήματα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.ADVERTISING

Στην Ισπανία, η απόφαση της La Liga είναι να γίνονται αγώνες ανά τρεις ημέρες, ώστε μέσα σε 1,5 μήνα να τελειώσει το πρωτάθλημα. Αυτό δεν βρίσκει καθόλου σύμφωνο το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα, το οποίο κρούει τον κώδωνα τον κινδύνου, καθώς φοβάται για τραυματισμούς των παικτών από την καταπόνηση που θα υπάρξει.

Αυτό δεν το λένε τυχαία οι γιατροί της ομάδας, αλλά προκύπτει από μελέτη που έκαναν. Το μυικό σύστημα δεν είναι σίγουρο ότι θα αντέξει τέτοια πίεση και αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς.

Αυτό που αναφέρει η έκθεσή τους, είναι ότι θα υπάρξει μεφάλη συμφόρηση και πως με δύο ή περισσότερα παιχνίδια την εβδομάδα, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα τραυματισμού και μείωση απόδοσης. Ο λόγος είναι ότι η κόπωση και η μυϊκή βλάβη μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 72 ώρες μετά το παιχνίδι.

Μάλιστα, συνέχισαν και ανέφεραν πως αυξάνεται ο κίνδυνος λόγω του ότι ο ρυθμός πρέπει να διαρκέσει για σχετικά μεγάλο διάτημα και λόγω του ότι διακυβεύονται οι στόχοι της σεζόν, τα περιθώρια για rotation είναι μικρά και αυξάνεται ο κίνδυνος για τους παίκτες. Εν ολίγοις, όσοι παίζουν, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να… κλατάρουν.

Μάλιστα, τονίζουν οι γιατροί ότι οι προπονήσεις θα πρέπει να είναι απλά συντήρηση και αποκατάσταση, ώστε να μπορεί το σώμα να επανέρχεται για λίγο σε νορμάλ επίπεδα και πως αν η καραντίνα επεκταθεί ως τις 10 Μαΐου, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας προπονήσεων για την επανεκκίνηση. Μάλιστα, θα χρειαστεί να υπάρξει σταδιακή επιστροφή στις προπονήσεις (πρώτα ατομικά, μετά μικρές ομάδες και μετά όλη η ομάδα).

Τέλος, η έκθεση τονίζει πως η υγεία των αθλητών προέχει, ότι οι παίκτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε τακτικούς ελέγχους και τεστ και να κάνουν συγκεκριμένες ασκήσεις στο γήπεδο για να αποφύγουν μυικούς τραυματισμούς.