28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ:7 κρούσματα από σύνολο 2,415 εργαστηριακών διαγνώσεων.Σταθερή η καλή πορεία

ΚΥΠΡΟΣ:7 κρούσματα από σύνολο 2,415 εργαστηριακών διαγνώσεων.Σταθερή η καλή πορεία

By on 26 Απριλίου, 2020 0 438 Views

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 είναι 7 από σύνολο 2,415 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα νέα περιστατικά COVID-19 κατανέμονται ως εξής:

•            Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 1,047 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, με 1 θετικό αποτέλεσμα,

•            Από σύνολο 112 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δεν προέκυψε κανένα θετικό.

•            Από σύνολο 126 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα,

•            Από 190 δείγματα που λήφθηκαν από άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό της προηγούμενες μέρες, εντοπίστηκαν τρία

•            Από σύνολο 658 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν δύο θετικά κρούσματα 

Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 16,007 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 817 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Με τα αποτελέσματα αυτά, ανοίγει ο δρόμος για τη χαλάρωση απαγορεύσεων τις επόμενες μέρες, δήλωσε ο δρ. Κωστρίκης, ο οποίος όμως εξήγησε πως πρώτα θα ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία. Επίσης τόνισε πως θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και τα μέτρα αποστασιοποίησης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 18 άτομα, δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή γενική κατάσταση. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά 5 ασθενείς, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τέσσερις στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα 4 ασθενείς στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα.