6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΑΡΤΙΔΗΣ:Αν δεν συνεχίσουμε να ακυρωθεί η Β’ κατηγορία.Ούτε άνοδος ούτε υποβιβασμός

ΜΑΡΤΙΔΗΣ:Αν δεν συνεχίσουμε να ακυρωθεί η Β’ κατηγορία.Ούτε άνοδος ούτε υποβιβασμός

By on 29 Απριλίου, 2020 0 16404 Views

Ο προπονητής της Αγίας Νάπας, Νικόλας Μαρτίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο.
Η αρχική τοποθέτηση: «Περιμένω επίσημες τοποθετήσεις και όχι να ακούω τον καθένα να λέει το μακρύ και το κοντό του. Όλες οι αποφάσεις που βγάζει κάποιος σύνδεσμος ή σωματείο είναι με βάσει τα συμφέροντα του. Εμείς ήμασταν πολύ κοντά στη θέση της ανόδου, όμως αφήνουμε πίσω το συμφέρον μας και πάμε μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία. Θα είναι άδικο να βγει ο Ερμής που δεν τον παίξαμε στα πλέι οφ. Αν δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα, κάποιοι βγαίνουν κερδισμένοι και κάποιοι χαμένοι. Θα πρέπει να πάμε σύμφωνα με το κοινό καλό. Πάμε σύμφωνα με τις υπόλοιπες ομάδες γιατί πάμε με το κοινό καλό. Ναι θέλω να βγω Α΄ Κατηγορία, όμως δεν μπορεί να γίνει. Δεν έχει αξία η κουβέντα του ποδοσφαιριστή ή του προπονητή. Στο τέλος θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι και ο Πρόεδρος. Από τις 60 ομάδες όλων των κατηγοριών, θέλουν να συνεχιστούν οι 6 ομάδες του πρώτου γκρουπ για να ξεκαθαρίσει η Ευρώπη, οι δύο ομάδες που είναι στην 3η και 4η θέση στις μικρές κατηγορίες. Αντιλαμβάνεστε πως λειτουργεί το πράγμα βάσει συμφερόντων».
Για το οικονομικό: «Επικροτώ την άποψη του ΠΑΣΠ για διάλογο των ποδοσφαιριστών με τα σωματεία. Ο ποδοσφαιριστής δεν θα πληγεί μόνο οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά. Ειδικά, αν έχουμε διακοπή του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι τα επόμενα πρωταθλήματα θα αρχίσουν Αύγουστο ή Σεπτέμβρη».
Για τα όσα πρέπει να γίνουν για να έχουμε αγώνες: «Γιατί να μην μπορεί να γίνουν αγώνες; Λένε ότι μπορούμε να κάνουμε προπόνηση με λίγα άτομα, 5 για παράδειγμα. Πριν λίγο ήμουν σε ένα κατάστημα και περίμεναν έξω από αυτό, 15 άτομα. Σαν να έκανα προπόνηση σε 15 παίκτες. Λέχθηκε να κάνουν μπάνιο στο σπίτι τους οι ποδοσφαιριστές και όχι στα αποδυτήρια. Μπορεί να γίνει και αυτό. Λύσεις υπάρχουν. Οι ομάδες κάνουν προπονήσεις και το καλοκαίρι. Πάντα γινόταν αυτό.  Μπορώ να σας βρω λύση για όλα. Το θέμα είναι να υπάρχει δυνατότητα και θέληση. Προπονήσεις κάνουμε και το καλοκαίρι. Και στην Α΄ Κατηγορία και στη Β΄ Κατηγορία».
Σε περίπτωση που διακοπεί το πρωτάθλημα, τι πρέπει να ισχύσει; «Είναι όλοι βάσει συμφερόντων. Αν πρέπει να σταματήσουν τα πρωταθλήματα στη Β΄ Κατηγορία, από τη στιγμή που υπήρχαν δύο όμιλοι, είναι άδικο να ισχύσει η βαθμολογία στην ημερομηνία που είχαμε σταματήσει. Πρέπει να μην μετρήσει η βαθμολογία. Να μην ανεβεί καμία ομάδα και να μην υπάρξει διαβάθμιση. Θα ήταν πιο δίκαιο. Θα έρθει όμως η Καρμιώτισσα να πει ότι είναι η πρώτη και η Δόξα ήταν τελευταία στη Α΄ Κατηγορία. Ότι και να γίνει θα είναι άδικο. Θα συμφέρει της Δόξας και του Εθνικού. Κάποιος σίγουρα θα αδικηθεί. Άμα δεν μετρήσει η χρονιά, θα είναι άδικο για τις ομάδες που έκαναν τόσο καλή πορεία. Τον Ερμή δεν τον έχω παίξει. Πως γίνεται να βγει κατηγορία; Έχουμε πολλές ελπίδες για να βγούμε κατηγορία, αλλά πάμε σύμφωνα με τους υπόλοιπους για να μην καταρρεύσουν τα σωματεία. Συμπάσχουμε και δεν λαμβάνουμε υπόψη τα ομαδικά συμφέροντα».