27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024

Στις 18 κανονικές προπονήσεις χωρίς αποδυτήρια

By on 29 Απριλίου, 2020 0 511 Views

Στη δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων, δηλαδή στις 18/5, είναι η επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο ΠτΔ στο διάγγελμα της Τετάρτης αναφέρθηκε στις αθλητικές δραστηριότητες, τονίζοντας πως μετά από τις σχετικές ενημερώσεις από την επιδημιολογική ομάδα και τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου οι παίκτες μπορούν να επιστρέψουν στα προπονητικά κέντρα των ομάδων τους, βάσει των πρωτόκολων που θα ανακοινώσει το υπουργείο και χωρίς την χρήση των αποδυτηρίων.

Από την πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα (4/5) θα επιτρέπεται η χρήση ανοιχτών εγκαταστήσεων για αθλητές υψηλών επιδόσεων.

«Στον αθλητισμό επιτρέπεται η χρήση ανοιχτών εγκαταστήσεων για αθλητές υψηλών επιδόσεων, ενώ από τη 18η Μαϊου επιτρέπονται οι προπονήσεις ομαδικών αθλημάτων βάσει των πρωτόκολων που θα ανακοινώσει το υπουργείο. Και στις δύο περιπτώσεις δεν επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων».

Η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, θα καθορίσει και το κατά πόσο υπάρχουν οι συνθήκες τουλάχιστον από επιστημονικής άποψης για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζουμε πως αν αυτό γίνει εφικτό, τότε οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που πρέπει να θεωρείται δεδομένο.