18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πρέπει να υπάρχει διάθεση από όλους και πειθαρχία για να επανέλθουμε και να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα

Πρέπει να υπάρχει διάθεση από όλους και πειθαρχία για να επανέλθουμε και να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα

By on 30 Απριλίου, 2020 0 398 Views

Ο παλιός άσος του Απόλλωνα, Πάμπος Πίττας μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο.
Η αρχική τοποθέτηση: «Πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία όλων όσων ασχολούνται με το άθλημα. Είναι το πρώτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει. Ψες ο Πρόεδρος εξήγγειλε τα μέτρα και ακούσαμε ότι από τις 18 Μαΐου θα μπορούν να προπονούνται σε ανοικτούς χώρους. Αν αυτή η μίνι προετοιμασία και με το περιθώριο που μας δίνει UEFA είναι αρκετά, γιατί όχι μην ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα μας. Προέχει πάντως η υγείας μας».
Για το ότι πλέον, έχουμε το δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει ανάψει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος: «Όπως είναι εφικτό να επανεκκινήσουν όλα, είναι και αυτό. Όλοι πρέπει να σεβόμαστε και να τηρούμε τους κανόνες της κυβέρνησης. Αν είμαστε πειθαρχημένοι και σωστοί μπορούμε να πάμε παρακάτω. Αν δεν είμαστε πειθαρχημένοι και σωστοί θα είναι πολύ δύσκολη και η επόμενη μέρα. Εξαρτάται από εμάς. Όσο πιο πειθαρχημένοι είμαστε τόσο πιο εύκολα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα».
Πρέπει να υπάρχει και διάθεση… «Αυτό ακριβώς. Πρέπει να υπάρχει διάθεση από όλους. Από τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τις διοικήσεις. Πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση από όλους για να τελειώσει το πρωτάθλημα στον αγωνιστικό χώρο».
Για την πορεία του Απόλλωνα: «Είχε ξεκινήσει με μια αρκετά καλή πορεία στην Ευρώπη. Μετά υπήρξε μια… κοιλιά που έφερε πίσω την ομάδα από τις φιλοδοξίες της. Είναι μέσα στους στόχους της και αν επανέλθουμε στη δράση, η ομάδα, θα είναι εκεί για να διεκδικήσει ένα τρόπαιο».
Γενικότερα για το φετινό πρωτάθλημα: «Για μένα είναι σημαντικό τη φετινή περίοδο το ανέβασμα της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης. Είναι πολύ σημαντικό στις 12 ομάδες να υπάρχουν 5-6 ομάδες που είναι ανταγωνιστικές. Μπορώ να πω και περισσότερες, αφού χάθηκαν βαθμοί από τις μικρές ομάδες. Η διαφορά έχει σμικρύνει. Για ένα καλό πρωτάθλημα, θέλουμε καλές ομάδες, Φέτος, το πρωτάθλημα μας είναι πολύ καλό».
Για τον Ιωάννη Πίττα: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο για ένα πατέρα να σχολιάζει το παιδί του. Το πιο σωστό είναι να γίνεται από τους άλλους».
Είστε αυστηρός κριτής: «Αυστηρότατος. Του λέω την αλήθεια. Δεν είμαι από τους πατέρες που θα του πω καλά λόγια για να νιώθει καλά. Είμαι ο πρώτος που θα τον ενημερώσει για το οτιδήποτε δεν πάει καλά. Το θέλει και ο ίδιος αυτό. Έτσι έμαθε από παιδί. Είναι πολύ σημαντικό να το αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά σε ένα παιχνίδι. Ο Ιωάννης είναι ένα παιδί που έχει αφοσιωθεί εξ΄ ολοκλήρου στο ποδόσφαιρο. Προπονείται 5 ώρες την μέρα. Είναι σημαντικό να προσθέτει ώρες προπόνησης, πέραν αυτών που κάνει με την ομάδα».
Για τη δυσκολία του να… κουβαλά το όνομα Πίττας: «Είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι. Δυστυχώς ακούμε πάρα πολλά. Και ο ίδιος ήθελε να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση. Υπήρχαν και περιπτώσεις που τον άκουσα να λέει «Εγώ είμαι ο Ιωάννης Πίττας». Είναι σημαντικό αυτό. Έχει δημιουργήσει το δικό του χαρακτήρα».
Για τη καριέρα του: «Έχω ζήσει αξέχαστες στιγμές. Έχω ζήσει εποχές που παίζαμε για τη φανέλα. Στο τέλος ήρθαν τα επαγγελματικά συμβόλαια. Ήταν άλλες εποχές. Το πιο σημαντικό για μένα ήταν η αναγνώριση από τον κόσμο».
Για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές: «Υπάρχει ταλέντο στην Κύπρο, υπάρχουν ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές φτάνει να τους δουλέψουμε σωστά και να τους εκμεταλλευτούμε».
Θα κάνουμε στροφή στους Κύπριους ποδοσφαιριστές μετά την πανδημία; «Είναι ένα καμπανάκι που θα μας ξυπνήσει για να αξιοποιήσουμε και δικά μας παιδιά».