27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Τσιόδρας: Αισιόδοξα μηνύματα από δύο νέα φάρμακα.15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Τσιόδρας: Αισιόδοξα μηνύματα από δύο νέα φάρμακα.15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

By on 30 Απριλίου, 2020 0 402 Views

Σταθετή η καμπύλη – Στους 140 οι νεκροί, καθώς καταγράφηκε ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο – 15 νέα κρούσματα – 2.591 συνολικά – 38 διασωληνωμένοι

Στα 2.591 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε άλλα 15 επιβεβαιωμένα το τελευταίο 24ωρο. 

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 140, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκε άλλος ένας θάνατος. 38 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι η καμπύλη στην Ελλάδα παραμένει σταθερή.

«Διευρυμένος εργαστηριακός έλεγχος για μοριακή ανίχνευση, συστήνεται σε όλα τα άτομα με σοβαρή ή οξεία λοίμωξη, ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με υποκείμενη νόσο, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές, υγιειονομικοί υπάλληλοι, προσωπικό υπηρεσιών πρώτης γραμμής», ανέφερε στην συνέχεια μιλώντας για τους εργαστηριακούς ελέγχους. 

«Θετικά είναι τα αποτελέσματα για ένα από τα φάρμακα που δοκιμάζονται», ενημέρωσε, ενώ όσον αφορά τα όσα ακούγονται και «σπέρνουν αμφιβολίες» τόνισε: «Το πεδίο της πανδημίας είναι ένα πεδίο στο οποίο πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, όχι ευκαιρία για αντιπαράθεση».

«Αναγνωρίζουμε τις θυσίες των ανθρώπων και την αγωνία για το επιστημονικό μέλλον. Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν τις επιστημονικές αβεβαιότητες. Δεν τις ξέρουμε δηλαδή εμείς;», ανέφερε.