17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μπόνιεκ: “Μπάλα απο τέλη Μάη στην Πολωνία, πρέπει να συνυπάρχουμε με τον κορονοϊό”

Μπόνιεκ: “Μπάλα απο τέλη Μάη στην Πολωνία, πρέπει να συνυπάρχουμε με τον κορονοϊό”

By on 2 Μαΐου, 2020 0 438 Views

Ο άλλοτε φορ των Γιουβέντους και Ρόμα και νυν πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας αποκάλυψε πως η κυβέρνηση της χώρας του έδωσε το Ok και οι ομάδες θα επιστρέψουν στα γήπεδα για να ξαναπαίξουν στις τελευταίες ημέρες του Μαΐου.

Σε Αγγλία και Ιταλία η επιστροφή στην κανονικότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση και αυτό δεν επιτρέπει άμεσα την επανεκκίνηση της Premier League ή της Serie A, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο για άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Πολωνία.

Οι ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας ήρθαν σε συμφωνία με την κυβέρνηση και όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του ο άλλοτε στράικερ των Γιουβεντους και Ρομα και νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ, αναμένεται οι ομάδες να ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο από τα τέλη Μάη και έπειτα.

“Το πρωτοκόλλό μας έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση. Από την ερχόμενη Δευτέρα οι ομάδες θα μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις στα γήπεδα, έχουμε ένα σαφές πρωτόκολλο, δύσκολο αλλά όχι αδύνατο να εφαρμοστεί.

Εάν όλα πάνε καλά, στις 27 και στις 28 Μαΐου αρχίζουμε με δύο ματς του Κυπέλλου Πολωνίας και στις 29 του μήνα θα έχουμε ματς πρωταθλήματος. Προφανώς όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Απομένουν 10 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, θέλουμε να ολοκληρωθεί η σεζόν μέχρι τις 19 Ιουλίου”, τόνισε ο Νο 1 παράγοντας του πολωνικού ποδοσφαίρου, για να αναφερθεί κατόπιν στη σημασία που έχει για τη χώρα του να κυλήσει ξανά το τόπι στην τρέχουσα σεζόν.

“Θα χρειαστεί να συνυπάρξουμε με τον κορονοϊό. Το να περιμένουμε να επιστρέψουμε όταν δεν θα υπάρχουν πια κρούσματα μόλυνσης, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως θα χρειαστεί να μείνουμε εκτός δράσης μέχρι και δύο χρόνια”.