17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κουρτουά: “Άδικο να δώσουν τον τίτλο στην Μπαρτσελόνα”

Κουρτουά: “Άδικο να δώσουν τον τίτλο στην Μπαρτσελόνα”

By on 5 Μαΐου, 2020 0 324 Views

Ο Τιμπό Κουρτουά τόνισε πως ενδεχόμενη στέψη της Μπαρτσελόνα στα… χαρτιά (σε περίπτωση οριστικής διακοπής) θα ήταν άδικη, ενώ εξήγησε πως είναι υπέρμαχος της επιστροφής στην δράση υπό προϋποθέσεις.

Η La Liga δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα πράξει για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν (ολοκλήρωση ή οριστική διακοπή), περιμένοντας τη λήψη αποφάσεων από την ισπανική κυβέρνηση. Εν αναμονή των ανακοινώσεων (αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες), ο Τιμπό Κουρτουά μίλησε στη βελγική τηλεόραση για ό,τι προσδοκά, εξηγώντας πως η… στέψη της Μπαρτσελόνα στα χαρτιά (όπως έγινε με την Παρί Σε Ζερμέν στη Γαλλία) θα ήταν άδικη λόγω της πολύ μικρής διαφοράς που τη χωρίζει από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο τερματοφύλακας των “μερένγκες” εξήγησε πως η απόσταση των δύο βαθμών δεν επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αποφανθεί πως η κατάκτηση του τίτλου από την Μπαρτσελόνα θα ήταν δίκαιη. Επιχειρηματολόγησε μάλιστα για το θέμα, εξηγώντας πως το παράδειγμα της Λίβερπουλ (στην Premier League επίσης δεν έχουν καταλήξει οριστικά για το μέλλον της σεζόν) είναι πολύ διαφορετικό.

Είμαστε μόνο δύο βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα και αν εκείνη έπαιρνε τον τίτλο, σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, θα ήταν άδικο. Φέτος έχουμε φέρει ισοπαλία κι έχουμε πάρει τη νίκη σε μεταξύ μας παιχνίδια, ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Η περίπτωση της Λίβερπουλ είναι διαφορετική, γιατί είναι πολύ μακριά από τους διώκτες της. Θέλω να τελειώσει η σεζόν στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι όλοι είναι υγιείς, να λάβουμε όλα τα προληπτικά μέτρα. Τι θα γίνει αν αρρωστήσει ένας παίκτης; Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψιν, αλλά θα ήθελα να τελειώσει η σεζόν στο γήπεδο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τιμπό Κουρτουά.