27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΙΕΡΟΣ:Θέλει κότσια ένας προπονητής να μπορεί να κάνει ο ίδιος κουμάντο.Βγάζω το καπέλο στον Κετσπάγια

ΠΙΕΡΟΣ:Θέλει κότσια ένας προπονητής να μπορεί να κάνει ο ίδιος κουμάντο.Βγάζω το καπέλο στον Κετσπάγια

By on 6 Μαΐου, 2020 0 485 Views

Ο Πιέρος Σωτηρίου μίλησε στο Instagram του Active και τον Πανίκο Θεοδοσίου και είπε πολλά κι ενδιαφέροντα.

Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε:

Για το γεγονός πως μετεγγράφηκε στο ΑΠΟΕΛ και όχι στην Ανόρθωση: «Εκτός από την απόσταση, ήταν κι άλλα πράγματα που δεν μπορώ να τα αναφέρω τώρα. Δεν κοιτάζω πίσω, ότι έγινε έγινε. Επέλεξα τον ΑΠΟΕΛ για κάποιους λόγους και πιστεύω με δικαίωσαν αυτοί οι λόγοι. Βρίσκονται εδώ που βρίσκομαι, γιατί ο ΑΠΟΕΛ είναι ένα σχολείο. Έμαθα πολλά, έγινε πολύ δυνατός και πιστεύω βγήκα από αυτό το σχολείο με άριστα. Αυτό πιστεύω. Είναι δύσκολο να επιβιώσει ένας Κύπριος επιθετικός στην Κύπρο. Είναι σημαντικοί παίκτες, συνήθως ακριβοπληρωμένοι. Ήταν δύσκολα, όμως με τη δουλειά που έκανα και τους προπονητές που είχα, τους έβγαλα ασπροπρόσωπους».

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια και το γεγονός πως τον πίστεψε: «Ήταν ντόμπρος. Σου λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν θα κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του. Ήταν ο εαυτός του και του… βγάζω το καπέλο. Θέλει κότσια ένας προπονητής να μπορεί να κάνει ο ίδιος κουμάντο».

Για τον Καβενάγκι: «Ο Καβενάγκι ήταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και είμαι τυχερός που δούλεψα μαζί του, έμαθα πολλά από αυτόν. Σίγουρα ήταν κάτι σαν δάσκαλος. Μου έμαθε πολλά πράγματα. Δεν το έβλεπε ανταγωνιστικά. Εγώ μπορώ να πω ότι στον αγωνιστικό χώρο δεν υπάρχουν φιλίες, παίζεις για το τομάρι σου. Σίγουρα υπάρχει ανταγωνισμός, γιατί χωρίς αυτόν δεν γίνεσαι καλύτερος. Πάντα όμως σέβομαι τον όποιο Καβενάγκι βρίσκεται στη θέση μου. Στο γήπεδο θα είμαι αυτός που είμαι».

Για τον Ολυμπιακό Πειραιώς και την Κοπεγχάγη: «Όντως ακούστηκε για τον Ολυμπιακό. Δεν ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα στην Ελλάδα, γιατί έχουμε την ίδια κουλτούρα με τους Έλληνες και δεν ήθελα να κάνω την ίδια πορεία. Ήθελα κάτι διαφορετικό και επέλεξα την Κοπεγχάγη και πιστεύω πως ήταν το σωστό βήμα».

Για τον κόσμο της Κοπεγχάγης: «Έζησα την αγάπη τους από την πρώτη μέρα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το ένιωσα. Μπορεί επειδή ήμουν διαφορετικός; Μπορεί από τις επιδόσεις μου; Σίγουρα με ήθελαν να μείνω, μου έστελναν μηνύματα να μείνω. Μου έδινε αυτοπεποίθηση».

Για την συγκίνηση του που αποχώρησε από την Κοπεγχάγη, και το λόγο της μετεγγραφής του στην Αστάνα: «Ήταν τα λόγια του προπονητή, κάποιοι άλλοι έκλαιγαν. Ήταν άσχημα τα συναισθήματα, ήταν σαν οικογένεια μου. ήξερα ότι στο Καζακστάν θα έπαιρνα περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Στηρίζω αυτή την απόφαση που πήρα. Δεν ήταν μέσα στα πλάνα μου, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα δεν είχα άλλη επιλογή. Ο προπονητής της Αστάνα ήταν προπονητής στο Καζακστάν, που παίξαμε δύο φορές, και δύο φορές σε φιλικά».

Για τον ΑΠΟΕΛ και την Εθνική: «Μου ήταν δύσκολο να φύγω από τον ΑΠΟΕΛ. Δεν περίμενα να έχω προτάσεις από το εξωτερικό, όμως βοήθησε και η Εθνική. Όλοι οι Κύπριοι πρέπει να δίνουν τα πάντα όταν παίζουν με την Εθνική, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος σε παρακολουθεί από την κερκίδα».