5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΙΛΕΝΚΟ:Εμείς αγαπάμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε να τελειώσει στο γήπεδο το πρωτάθλημα

ΜΙΛΕΝΚΟ:Εμείς αγαπάμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε να τελειώσει στο γήπεδο το πρωτάθλημα

By on 7 Μαΐου, 2020 0 301 Views

Ο Μιλένκο Σπόλιαριτς μίλησε στον Super Sport fm 104.0, θυμήθηκε το γκολ με την Ομόνοια και το πρωτάθλημα του Απόλλωνα το 1994 και κατέθεσε και την άποψη του για το μέλλον του πρωταθλήματος.
Σαν σήμερα κατακτήσατε το πρωτάθλημα το 1994:
 «Είναι ωραίο να θυμάσαι τις ωραίες στιγμές. Το παιχνίδι με την Ομόνοια δεν θα το ξεχάσω ποτέ».
Τι θυμάσαι από εκείνο το παιχνίδι; «Ήταν σημαντικό παιχνίδι, ήμασταν αγχωμένοι, δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο προηγούμενα παιχνίδια και το παλέψαμε μέχρι τέλους με την Ανόρθωση. Η Ομόνοια ήρθε χωρίς άγχος και πίεση αλλά για εμάς ήταν πιο σημαντικό καθώς με νίκη παίρναμε πρωτάθλημα».
Για εκείνο το γκολ που πέτυχες και χάρισε το πρωτάθλημα: «Την προηγούμενη χρονιά χάσαμε το πρωτάθλημα από την Ομόνοια στο Μακάρειο. Πέτυχα το φάουλ από δύσκολη θέση. Ο Χαρίτου ήταν πολύ καλός τερματοφύλακας, δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε και είπα ότι η μόνη λύση ήταν με αυτό τον τρόπο, σούταρα την μπάλα μέσα, η μπάλα πέρασε από το τείχος, έσκυψε ο Ιωσηφίδης και μπήκε το γκολ. Όλοι περίμεναν σέντρα. Ήταν το δευτερόλεπτο εκείνο που σκέφτηκα να σουτάρω απευθείας. Δεν ήμουν παίκτης που έβαζα πολλά γκολ, ήμουν παίκτης του κέντρου που έδινα πάσες στους συμπαίκτες μου. Είχα ένα πλεονέκτημα στα φάουλ. Ήταν και τα λεπτά που ακολούθησαν μετά το γκολ μέχρι να τελειώσει το ματς με μεγάλη αγωνία».
Ήταν το πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα σου; «Σε σωματειακό επίπεδο ήταν ένα γκολ που έφερε το δεύτερο πρωτάθλημα στον Απόλλωνα. Είχαμε φανταστική ομάδα και δεν ήταν τυχαία η πορεία μας, ήταν μεγάλη επιτυχία. Ο Απόλλωνας είχε 6-7 παίκτες στην Εθνική ομάδα τότε, ήμασταν πολύ καλή ομάδα. Ήταν και θα είναι πολύ σημαντικό γκολ».
Τι κρατάς από την θητεία σου στον Απόλλωνα; «Τα συμβόλαια που είχα ήταν δύο συν δύο και πήγαινε έτσι. Είχα και δυσκολίες. Είχα προτάσεις από μεγαλύτερες ομάδες αλλά πάντα έλεγα όχι, θα μείνεις στον Απόλλωνα. Ήταν η ομάδα που μου τα έδωσε όλα, κατάφερα να μείνω 11 χρόνια που ήταν δύσκολο για έναν ξένο ποδοσφαιριστή. Οι πρώτες χρονιές ήταν καλές αλλά ακολούθησαν και δύσκολα χρόνια. Είμαι τυχερός που ήρθα στην Κύπρο, έπαιξα στον Απόλλωνα και στην Εθνική ομάδα».
Η αγάπη για τον Απόλλωνα ήταν το εμπόδιο για να πας σε άλλες ομάδες; «Μίλησα με άλλες ομάδες αλλά πάντα η απόφαση ήταν να μείνω στον Απόλλωνα. Ευχαριστώ τις άλλες ομάδες που με ήθελαν αλλά κατάλαβαν ότι για εμένα ήταν μόνο ο Απόλλωνας».
Ποια η άποψη σου για το μέλλον του πρωταθλήματος: «Θα ήθελα να παιχτεί το πρωτάθλημα. Δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι ειδικός αλλά παντού χαλαρώνουν τα μέτρα. Στις περισσότερες χώρες θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Άποψη μου είναι ότι αυτοί που αποφασίζουν δε αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Το αγαπάμε πολύ εμείς, θέλουμε οι ομάδες να παίζουν μπάλα και να τελειώσει στο γήπεδο αλλά φαίνεται ότι οι περισσότεροι σκέφτονται μόνο τις ομάδες τους».
Μπορούν οι ποδοσφαιριστές να παίζουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα; «Οι άλλες χώρες πως μπορούν. Όταν έχω ένα ρόστερ 22-25 ποδοσφαιριστές και ακούμε ότι όλοι είναι ισάξιοι και τέτοια τότε γιατί να με πειράξει να παίζω Σάββατο-Τετάρτη».