19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Premier League :Δεν θα κηρυχθεί άκυρη η σεζόν και δεν θα αποφευχθούν οι υποβιβασμοί

Premier League :Δεν θα κηρυχθεί άκυρη η σεζόν και δεν θα αποφευχθούν οι υποβιβασμοί

By on 11 Μαΐου, 2020 0 320 Views

Ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκρεγκ Κλαρκ, ενημέρωσε τη Δευτέρα (11/5) τους προέδρους των ομάδων της Premier League ότι η φετινή σεζόν δεν θα κηρυχθεί άκυρη και πως δεν θα αποφευχθούν οι υποβιβασμοί. Τους ζήτησε μάλιστα να καταστρώσουν ένα πλάνο για το τι θα ισχύσει αν τελικά η σεζόν δεν ολοκληρωθεί λόγω του κορωνοϊού.

Ο Κλαρκ εξήγησε στους προέδρους των 20 ομάδων της μεγάλης κατηγορίας ότι η σεζόν 2019-2020 θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να λήξει με βάση αθλητικά κριτήρια, αν και η πρόθεση είναι να διεξαχθούν οι αναμετρήσεις στο γήπεδο.

Από εκεί και πέρα, η Premier League έχει σκοπό να ζητήσει απο τη κυβέρνηση να δώσουν οι ομάδες τους αγώνες στα δικά τους γήπεδα και όχι σε ουδέτερα. Οι περισσότερες από τις μισές ομάδες εξέφρασαν τη Δευτέρα (11/5) την αντίθεσή τους στο να παίξουν σε ουδέτερα γήπεδα και θα ζητήσουν να αγωνιστούν με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, εντός και εκτός έδρας, χωρίς θεατές όπως άλλωστε είναι το αναμενόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση άναψε το «πράσινο φως» για επιστροφή στη δράση από την 1η Ιουνίου και μετά.

Στο μεταξύ το σενάριο με την επιλογή ουδέτερων γηπέδων, στα οποία θα διεξαχθεί το σύνολο των αναβληθέντων λόγω κορωνοϊού παιχνιδιών προσπαθούν να ανατρέψουν οι διοικήσεις των ομάδων.
Φαίνεται πως αποτελεί επιθυμία της πλειοψηφίας να χρησιμοποιηθούν οι φυσικές έδρες και η εισήγηση εισακούστηκε από τη διοργανώτρια αρχή, η οποία αναμένεται να την καταθέσει στην αγγλική κυβέρνηση, η οποία θα έχει και τον τελευταίο λόγο.
Το μόνο σίγουρο μετά από τα όσα ειπώθηκαν σήμερα είναι το γεγονός ότι το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί εντός αγωνιστικού χώρου, αφού πλέον δεν δείχνει να υφίσταται η πιθανότητα ακύρωσης της σεζόν.