6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στην Τσεχία συνεχίζουν 26 Μαίου.(Τι πρωτόκολλο θα ακολουθήσουν…)

Στην Τσεχία συνεχίζουν 26 Μαίου.(Τι πρωτόκολλο θα ακολουθήσουν…)

By on 12 Μαΐου, 2020 0 348 Views

Στην Τσεχία, το ποδόσφαιρο θα αρχίσει ξανά. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Κατηγορίας θα επαναρχίσουν χωρίς θεατές. Η έναρξη και των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων αποφασίστηκε από τους συλλόγους την Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Θα συνεχιστεί την Τρίτη 26 Μαΐου και την Τετάρτη 27 Μαΐου με πλήρης την 25η αγωνιστική. Το τέλος της σεζόν αναμένεται να είναι στις 18 Ιουλίου με δυνατότητα παράτασης έως τις 2 Αυγούστου.

Συνολικά οι 13 από τις 16 ομάδες της Α’ Κατηγορίας συμφώνησαν ενώ απείχαν οι Karviná, Zlín και Opava. Από την Β’ Κατηγορία, οι 15 είπαν “ναι” ενώ αρνητική ήταν μόνο η Baník Sokolov. Είναι ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα αφού το Δ/Σ της Λίγκας στόχευε στη συνέχιση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όταν η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα βελτιώθηκε σταδιακά.

“Είναι ευοίωνη η κατάσταση. Εάν όλοι οι παίκτες και τα μέλη της ομάδας περάσουν δύο επιφανειακά τεστ, τίποτα δεν θα εμποδίζει την έναρξη “, δήλωσε ο Rastislav Maďar, ο λειτουργός της ομάδας εργασίας του Υπουργείου Υγείας για τον μετριασμό των μέτρων που ελήφθησαν λόγω της νόσου covid-19, τη Δευτέρα.

Ουσιαστικά η απόφαση για το αν αγωνιστούν ή όχι, ανήκε στις ομάδες. Οι εκπρόσωποί τους έπρεπε να εγκρίνουν την τροποποίηση του προγράμματος και να συμφωνήσουν με την παράταση του πρωταθλήματος έως τον Ιούλιο.

Αυτή είναι μια θεμελιώδης αλλαγή, η 30η Ιουνίου είναι μια καθορισμένη ημερομηνία για το ετήσιο τέλος της σεζόν, όταν λήγουν τα συμβόλαια κάποιων παικτών.

Οι παίκτες που αρνούνται να παρατείνουν τα συμβόλαιά τους μέχρι τα μέσα Ιουλίου δεν θα παίξουν πουθενά. Τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει οι παίκτες από την 1η Ιουλίου δεν θα πρέπει να ισχύουν μέχρι τις αρχές της επόμενης σεζόν, δηλαδή όχι νωρίτερα από τις 3 Αυγούστου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ακόμη επίσημο και περιμένουν την απόφαση της FIFA.

Όπως αναφέρθηκε, οι παίκτες, οι προπονητές και όσοι άλλοι μετακινούνται από την κάθε ομάδα θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα υγιεινής που διατάχθηκαν από τις κρατικές αρχές. Αλλά πρέπει επίσης να ακολουθούν το εγχειρίδιο LFA έτσι ώστε κανένας να μην μολυνθεί. Κάτι που αν συμβεί, θα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

Ο μολυσμένος παίκτης ή μέλος της ομάδας θα απομονωθεί και ο περιφερειακός σταθμός υγιεινής θα αποφασίσει για περαιτέρω μέτρα. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα μπει σε καραντίνα ολόκληρη η ομάδα.

Η βαθμολογία μέχρι την διακοπή:

βτσσνβτρε