2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • «Στο καλό κόρονε. Αν ξανά έρθεις εμείς εδώ θα είμαστε».

«Στο καλό κόρονε. Αν ξανά έρθεις εμείς εδώ θα είμαστε».

By on 12 Μαΐου, 2020 0 426 Views

Σε ανάρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι επαγγελματίες υγείας του νοσοκομείου Λεμεσού αναφέρουν χαρακτηριστικά «Στο καλό κόρονε. Αν ξανά έρθεις εμείς εδώ θα είμαστε».

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε τις τελευταίες ώρες από το Γενικό Νοσοκομείου Λεμεσού. Κανείς ασθενής δεν νοσηλεύεται πλέον στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Δημόσιου Νοσηλευτηρίου, ο μοναδικός ασθενής που νοσηλευόταν ως ύποπτο περιστατικό έχει αρνητικοποιηθεί στον ιό και παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά δεν θεωρείται περιστατικό COVID-19. Tην ίδια ώρα, οι επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και παλεύουν εδώ και 2.5 περίπου μήνες με την αόρατο αυτό εχθρό αποχαιρέτησαν με τoν δικό τους τρόπο τον κορωνοϊό ωστόσο, έστειλαν και ένα μήνυμα το οποίο μόνο αισιοδοξία μπορεί να δώσει σε όλους εμάς. 

Οι νοσηλευτές λοιπόν, δηλώνουν την ετοιμότητα τους εάν και εφόσον υπάρξει ξανά ανάγκη, θα βρίσκονται εκεί στις επάλξεις όπως κάνουν εδώ και χρόνια, όπως αυτοί οι ίδιοι ξέρουν.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ant1 δύο επιβεβαιωμένα  περιστατικά κορωνοϊού που νοσηλεύονται στον πέμπτο όροφο του δημόσιου νοσηλευτηρίου βρίσκονται στο τελικό στάδιο αποκατάστασης και τις αμέσως επόμενες μέρες θα λάβουν εξιτήριο. 

Σημειώνεται ότι, στον πέμπτο όροφο βρίσκονται έντεκα ασθενείς που αναμένουν αποτελέσματα αφού νοσηλεύονται ως ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού.