28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Γιατί έδωσε χάρη στον 35 χρονο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας…

Γιατί έδωσε χάρη στον 35 χρονο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας…

By on 14 Μαΐου, 2020 0 424 Views

Με γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Παναγιώτη Σεντώνα εξήγησε γιατί ο πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης υπέγραψε προεδρική χάρη αποφυλάκισης του 35χρονου από το Φρέναρος .Έλαβε υπόψη του και άλλους παραμέτρους σχετικούς με την υπόθεση …που φαίνεται το δικαστήριο αγνόησε προκλητικά.Δεν ήταν μόνο το λαϊκό περί διακαίου αίσθημα αλλά και παράμετροι της υπόθεσης που οδήγησαν τον πρόεδρο στην απόαση του.

Η ανακοίνωση:

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, μετά και από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, αποφάσισε την αναστολή της έκτισης της ποινής φυλάκισης πολίτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 45 ημερών για παράβαση των περιορισμών διακίνησης που επιβλήθηκαν δυνάμει Διατάγματος του Υπουργού Υγείας.

Για την απόφαση αναστολής  λήφθηκε υπόψη ότι από την 27η Μαρτίου 2020 (δηλαδή δύο μέρες μετά την υπό αναφορά παράβαση), αυτής της φύσεως αδικήματα τιμωρούνται με εξώδικη ρύθμιση επιβολής προστίμου. Λήφθηκαν, επίσης, υπόψη και άλλοι σχετικοί με την υπόθεση παράγοντες.