1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΑΠΟΦΑΣΗ:Επιστρέφουν οι μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων από τις 21 Μαίου

ΑΠΟΦΑΣΗ:Επιστρέφουν οι μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων από τις 21 Μαίου

By on 15 Μαΐου, 2020 0 395 Views

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη για το άνοιγμα των σχολείων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου αποφασίστηκε η επιστρφή των μαθητών των Δημοτικών και Γυμνασίων από τις 21 Μαίου.

Εξήγησε πως  στις 21 Μάιου θα παρουσιαστεί σε Δημοτικά και Γυμνάσια η Α’ομάδα μαθητών και στις 22 Μάιου η Β’ομάδα.

Πρόσθεσε πως οι τάξεις Α΄και Β΄Λυκείου δεν επιστρέφουν πίσω στις αίθουσες και συνεχίζουν κανονικά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ο κος Προδρόμου είπε πως αποφεύγεται η φοίτηση νηπιαγωγείων και προδημοτικών λόγω του ότι πρόκειται για παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Δηλώσεις Υπ. Παιδείας 

«Μετά τη σημερινή σύσκεψη με τους επιδημιολόγους, ελήφθησαν υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και η εμπειρία άλλων χωρών που ήδη έχουν προχωρήσει σε επαναλειτουργία των σχολείων. Με βάση τα δεδομένα και τις εισηγήσεις της επιδημιολογικής ομάδας, αποφασίστηκε, όπως επιστρέψουν, επίσης, από την ερχόμενη Πέμπτη, όλοι οι μαθητές των Γυμνασίων και των Δημοτικών. Θα συνεχίσουν επίσης οι διαγνωστικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία. Την Πέμπτη, θα παρουσιαστεί στα δημοτικά σχολεία και στα γυμνάσια, η πρώτη ομάδα μαθητών και μαθητριών, όπως θα διαχωριστούν για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Την Παρασκευή θα παρουσιαστεί η δεύτερη ομάδα μαθητών. Οι μαθητές θα ενημερωθούν από τα σχολεία τους. Από την Δευτέρα 25/5 θα λειτουργήσουν εναλλάξ, κάθε μία βδομάδα, οι ομάδες των μαθητών. Το πρώτο κριτήριο που ελήφθη υπόψη, είναι να περιοριστεί ο συνολικός όγκος, στην επαναδραστηριοποίηση και γι αυτό το σκοπό κρίθηκε προτιμότερο να έχουμε τα δημοτικά και τα γυμνάσια έτοιμα. Δεν θα επιστρέψουν, οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου και τα παιδιά των νηπιαγωγείων. Όσον αφορά τα Λύκεια, με αυτό τον τρόπο δίνεται περισσότερη βαρύτητα και στους τελειόφοιτους μαθητές που θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις».  

Ο υπουργός, προέτρεψε επίσης τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους για υποβολή τεστ κορωνοϊού, στους χώρους που θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της ημέρας. Να αξιοποιήσουμε τις ευνοϊκές συνθήκες που έχουμε. Έχουμε ευκαιρία για αφομοίωση των παιδιών στους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής».

Ο υπουργός τόνισε πως λεπτομερέστερες οδηγίες θα δοθούν εντός των επόμενων ωρών.