2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΤΖΕΦΕΡΙΝ:Έχει αποδειχθεί ότι μπορείς να παίξεις, έστω και με μικρές εξαιρέσεις.Βιάστηκαν στην Γαλλία

ΤΖΕΦΕΡΙΝ:Έχει αποδειχθεί ότι μπορείς να παίξεις, έστω και με μικρές εξαιρέσεις.Βιάστηκαν στην Γαλλία

By on 15 Μαΐου, 2020 0 553 Views

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αναφέρθηκε στην απόφαση των Γάλλων να διακόψουν οριστικά το πρωτάθλημά της Ligue 1, τονίζοντας πως ήταν πρόωρη.

«Για την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, το σημαντικό είναι να ξέρουμε ποιος είναι ο πρωταθλητής, ο δεύτερος, ο τρίτος» ανέφερε αρχικά ο Σλοβένος και πρόσθεσε:

«Η άποψη μου είναι ότι η ακύρωση της σεζόν ήταν πρόωρη, δεν ήταν η ιδανική απόφαση, γιατί έχει αποδειχθεί ότι μπορείς να παίξεις, έστω και με μικρές εξαιρέσεις. Αλλά είναι θέμα της Κυβέρνησης να αποφασίσει».

Ο Τσέφεριν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η διεξαγωγή ενός ευρωπαϊκού αγώνα, όπου συμμετέχει η Παρί Σεν Ζερμέν ή η Λιόν κεκλεισμένων των θυρών. «Δεν βλέπω τον λόγο γιατί οι γαλλικές αρχές να απαγορεύσουν έναν αγώνα χωρίς θεατές. Θα το δούμε, δεν είναι δική μας ευθύνη».

Νομίζω ότι τα περισσότερα πρωταθλήματα θα τελειώσουν τη σεζόν πρόσθεσε.. Όσοι δεν το κάνουν και είναι επιλογής τους, θα πρέπει να παίξουν τα προκριματικά εάν θέλουν να συμμετάσχουν σε αγώνες UEFA.  Πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιώσει η εκτελεστική επιτροπή της UEFA τις ημερομηνίες, αλλά μπορώ να πω ότι η ευρωπαϊκή σεζόν θα ολοκληρωθεί, αν όλα παραμείνουν όπως είναι, τον Αύγουστο. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή σεζόν. Τα εθνικά πρωταθλήματα είναι ξεχωριστό πράγμα και θα αποφασίσουν ξεχωριστά πώς θέλουν να προχωρήσουν, αλλά όπως είπα και πριν, νομίζω ότι τουλάχιστον το 80% θα τελειώσει τη σεζόν.

Αλλά και πάλι στη Γαλλία, είναι κυβερνητική απόφαση, και τι μπορούν να κάνουν οι σύλλογοι, εκτός από το να τη σεβαστούν», είπε ο Σλοβένος πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας  Η Γαλλία ανακοίνωσε την οριστική διακοπή της σεζόν στις 30 Απριλίου.  «Έχουμε δύο γαλλικούς συλλόγους που παίζουν το Champions League (σ.σ: Παρί ΣΖ και Μαρσέιγ), και τώρα δεν πρόκειται να παίξουν μέχρι τον Αύγουστο.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό για αυτές τις ομάδες, να μην παίζουν και  λίγο μετά να έχουν σκληρούς και σημαντικούς αγώνες όπως αυτοί»,  πρόσθεσε ο Τσεφερίν.  «Έχω ακούσει για μερικά, ας πούμε προβλήματα σε αυτό το θέμα, αλλά είναι ένα θέμα που το αφήνω στο γαλλικό πρωτάθλημα και στις γαλλικές αρχές να το φροντίσουν», συμπλήρωσε