1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Στην Αραδίππου τα δυο κρούσματα μαθητών και τα άλλα δύο σε άτομα προσωπικού νηπιαγωγείου και Λυκείου

Στην Αραδίππου τα δυο κρούσματα μαθητών και τα άλλα δύο σε άτομα προσωπικού νηπιαγωγείου και Λυκείου

By on 16 Μαΐου, 2020 0 392 Views

Μαθητές από το Λύκειο της Αραδίππου είναι τα δύο από τα τέσσερα νέα κρούσματα, τα οποία εντοπίστηκαν σε σχολεία, μετά την εξέταση 544 συνολικά μαθητών και εργαζόμενων σε σχολικές μονάδες. Τα άλλα δύο κρούσματα αφορούν εργαζόμενους σε σχολεία, προσωπικό Νηπιαγωγείου στην Πάφο και μέλος του βοηθητικού προσωπικού σε Λύκειο στην περιφέρεια Λευκωσίας.

Οι δειγματοληψίες στα σχολεία άρχισαν την Τετάρτη, ενώ οι τελειόφοιτοι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία τη Δευτέρα και οι μαθητές από τις υπόλοιπες βαθμίδες πρόκειται να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, πρόκειται να διεξαχθούν 20 χιλιάδες διαγνωστικές εξετάσεις σε μαθητές και προσωπικό σχολείων.

Μαθητές και εργαζόμενοι σε σχολεία τα τέσσερα νέα κρούσματα στην Κύπρο
Το Υπουργείο Υγείας, με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι προχωρά ήδη στην προβλεπόμενη διαδικασία η οποία ακολουθείται σε περιπτώσεις όπου εντοπίζονται θετικά αποτελέσματα στους διαγνωστικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό.

Τα δυο Λύκεια θα απολυμανθούν και θα γίνουν όλες οι άλλες εργασίες που προβλέπονται από τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. Τα δύο σχολεία θα επαναλειτουργήσουν, αφού γίνει πρώτα η απολύμανση.

Το πρόγραμμα των διαγνωστικών ελέγχων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες θα ενισχυθεί, συμπεριλαμβάνοντας περισσότερους μαθητές/μαθήτριες. Όπως έχουν επισημάνει οι εμπειρογνώμονες, είναι πολύ χρήσιμο να θέτουμε στη διάθεσή τους όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για να παρακολουθείται η υγειονομική κατάσταση.

Ανησυχία για Αραδίππου

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, στην περίπτωση που αφορά την Αραδίππου, λαμβάνοντας υπόψη και την προηγούμενη επιδημιολογική εικόνα, μετά από συνεννοήσεις με τον Υπουργό Υγείας, αποφασίζεται να επεκταθεί το δείγμα των διαγνωστικών ελέγχων και να γίνουν  σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων στην πόλη. Προτρέπονται οι γονείς και κηδεμόνες να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Η αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ

Μιλώντας στο AlphaNewsLive ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε ότι τα σημερινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που είχαν εκφράσει οι εκπαιδευτικοί τις προηγούμενες ημέρες.

“Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας και την ανησυχία μας μετά τη σημερινή ανακοίνωση ότι έχουν βρεθεί τέσσερα κρούσματα μεταξύ του μαθητικού και εκπαιδευτικού πληθυσμού. Δυστυχώς οι ανησυχίες που εκφράζαμε τις προηγούμενες ημέρες, έχουν εκ των πραγμάτων επιβεβαιωθεί. Αναμένουμε από τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Υγείας να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες διαδικασίες.”

ΠΗΓΗ:Alpha news