1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Τέσσερα νέα κρούσματα στην Κύπρο.Τα τρία από ιχνηλάτηση

Τέσσερα νέα κρούσματα στην Κύπρο.Τα τρία από ιχνηλάτηση

By on 20 Μαΐου, 2020 0 373 Views

Τέσσερα νέα περιστατικά κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κύπρο, σε σύνολο 1.984 εργαστηριακών διαγνώσεων, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να ανέρχεται σε 922.

Σύμφωνα με τον δρα Λεόντιο Κωστρίκκη, τρία κρούσματα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης και άλλο ένα από τη διαδικασία μέσω ιατρείων δημόσιας υγείας.

Από το πρόγραμμα ελέγχου σε λιανικό εμπόριο και εργοτάξια δεν εντοπίστηκαν νέα περιστατικά, όπως επίσης και από τους χώρους που επαναλειτουργούν αύριο αλλά και τους μαθητές.

Τα αποτελέσματα κινούνται στην επιδημιολογική πορεία που έχει εδραιωθεί τις προηγούμενες μέρες και είναι ενθαρρυντικά.

Τα τρία νέα περιστατικά που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης, αφορούν επαφές του ενός περιστατικού που εντοπίστηκε σε σχολείο της Λευκωσίας.

Δεν συζητήθηκε καμιά φορά στην επιστημονική ομάδα το θέμα της Θείας Κοινωνίας, είπε ο δρ Λεόντιος Κωστρίκκης, ερωτηθείς σχετικά με την άρνηση της Εκκλησίας να παραδίδεται με πλαστικό κουτάλι.

Σύμφωνα με τον δρα Μάριο Λοΐζου, τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ένας εκ των οποίων σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Τρεις νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας και ένα άλλο περιστατικό σε θάλαμο άλλου νοσηλευτηρίου.

Ο δρ Λοΐζου στάθηκε ιδιαίτερα στον ρατσισμό που βιώνουν άτομα που έχουν εντοπιστεί με κορωνοϊό. Όπως είπε, ο καθένας μπορεί να νοσήσει με κορωνοϊό, μιλώντας για απαράδεκτες συμπεριφορές.

Αναλυτικά:
 

“Σε μια από τις πρώτες μας δημοσιογραφικές διασκέψεις είχαμε κάνει ειδική αναφορά στο θέμα του κοινωνικού ρατσισμού απέναντι στα άτομα που είναι θετικά στον κορωνοϊό. Είχαμε μάλιστα τονίσει χαρακτηριστικά ότι δεν θα έπρεπε να αφεθεί κανείς ασθενής να κινδυνεύσει απλά και μόνο επειδή είναι ύποπτο ή επιβεβαιωμένο περιστατικό. Τώρα που οι άνθρωποι αυτοί που υπήρξαν θετικοί στον ιό επιστρέφουν σιγά-σιγά στην κοινωνία, η επιστροφή τους θα πρέπει να γίνει με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο, χωρίς κανένα στιγματισμό.

Αναγκάζομαι να κάνω αυτή την αναφορά διότι έχω ενημερωθεί για κάποιες, ευτυχώς πολύ λίγες, ανάρμοστες συμπεριφορές προς τα άτομα αυτά. Όπως έχουμε μάθει πλέον σήμερα ο κάθε ένας από εμάς μπορεί εύκολα να γίνει φορέας του ιού. Κανείς δεν θετικοποιήθηκε κατ’ επιλογήν. Όπως σωστά αντιμετωπίσαμε την πανδημία μέχρι σήμερα σαν κοινωνία, έτσι ας συνεχίζουμε και τώρα”.