28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΓΕΝΗ ΜΟΡΦΟΥ:Σαν να μη θέλουν να δουλέψουμε σωστά για να διορθώσουμε κάποια πράγματα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΓΕΝΗ ΜΟΡΦΟΥ:Σαν να μη θέλουν να δουλέψουμε σωστά για να διορθώσουμε κάποια πράγματα

By on 2 Ιουνίου, 2020 0 6956 Views

Ο πρόεδρος Διγενή Ακρίτα Μόρφου, Κρις Σωφρονίου, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για τη διαφωνία των 15 σωματείων ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της B’ κατηγορίας από τη νέα σεζόν.
Για την αντίδραση των ομάδων: «Η χθεσινή απόφαση, ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ως ομάδα των 15, είχαμε ένα πλάνο για να βελτιώσουμε την Β’ κατηγορία και να την βελτιώσουμε. Είναι η μοναδική μικρή κατηγορία που μπορεί να είναι ελκυστική υπό κάποιες συνθήκες και να αναδειχθούν οι κύπριοι ποδοσφαιριστές και ταλέντα που υπάρχουν για να παίξουν στην Α’ κατηγορία. Σε κλίμα κατανόησης και συνεννόησης, κάναμε προτάσεις στην ΚΟΠ με πλάνα ρεαλιστικά και θέλαμε πρώτιστα να αναβαθμίσουμε την Β’ κατηγορία και να την προστατέψουμε. Οι χθεσινές αποφάσεις, έρχονται να συγκρουστούν με την όλη φιλοσοφία και προσέγγιση και με αυτά που ανταλλάξαμε απόψεις από την ΚΟΠ. Θεωρούμε ότι θα είχαμε μία πολύ καλή εξέλιξη των πραγμάτων. Η Β’ κατηγορία εκπροσωπείται από τρία μέλη. Είναι άτομα που δεν έχουμε σχεδόν γνωρίσει ποτέ. Η ΚΟΠ τους γνωρίζει, εμείς όχι. Δεν είναι παράγοντες των ομάδων μας, δεν έχουν έρθει ποτέ να τους γνωρίσουμε. Δεν έχουμε διαβούλευση».
Για το ότι δεν θα έπρεπε να αντιπροσωπεύουν τα σωματεία αυτά τα τρία άτομα: «Δεν λέω, είναι αυτόνομοι, μπορούν να αποφασίσουν όπως θέλουν, δεν πρέπει να υπάρχει και μία διαβούλευση όμως; Είναι τραγικό. Είμαστε πάρα πολύ απογοητευμένοι. Κάποιοι που ασχοληθήκαμε ενεργά, σκεφτόμαστε να αποχωρήσουμε, σαν να μη θέλουν να δουλέψουμε σωστά για να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Αυτός ο συνασπισμός αν θέλετε, έχουμε δουλέψει πολλές ώρες για να αλλάξουν κάποια πράγματα. Τώρα έχουμε μία απόφαση, διαβάθμισης έξι ομάδων. Που αλλού στον κόσμο διαβαθμίζεται το 40% των ομάδων; Αν κάποιες ομάδες, έρθουν ενισχυμένες στη Β’ κατηγορία, το 80% των ομάδων που είναι στην κατηγορία, θα κινδυνεύουν να πάνε διαβάθμιση. Αυτοί που ανέβηκαν, μάλλον πάνε για υψηλούς προϋπολογισμούς. Πως θα προστατεύσεις το πρωτάθλημα; Και φέτος, τα λειτουργικά έξοδα θα ήταν τεράστια. Αν η ΚΟΠ έβρισκε λύση για τα τηλεοπτικά θα ήταν διαφορετικά».
Για το θέμα του Άρη: «Όποιος και να ήταν στη θέση του Άρη, θα έκανε τα ίδια. Θα έβλεπε το συμφέρον του σωματείου του. Και τη φετινή χρονιά, ο Άρης θα έρθει κοντά, έχουν άτομα στη διοίκηση με ποδοσφαιρικές γνώσεις. Εγώ θα είχα μία παρόμοια στάση αν ήμουν σε αυτή τη θέση».
Για το τι προτείνει: «Να μιλήσω για τον Διγενή Ακρίτα Μόρφου. Όταν βλέπεις ότι οι προτάσεις και η προθυμία, να θέλεις να δουλέψεις μαζί με την ομοσπονδία για να βρεθεί μία λύση και μετά αγνοείσαι, υπάρχει και η λύση να πάμε σπίτι μας, και αρχίζουμε από τους εκπροσώπους μας. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε μαζί τους.