11 Μαΐου, 2024
  • 11 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΑΡΓΚΑΣΑ:Υπάρχει μεγάλη αγάπη και εξαιρετική συνεργασία στην Ανόρθωση

ΜΑΡΓΚΑΣΑ:Υπάρχει μεγάλη αγάπη και εξαιρετική συνεργασία στην Ανόρθωση

By on 9 Ιουνίου, 2020 0 7134 Views

Ο Ρενάτο Μαργκάσα που βρίσκεται στην Πορτογαλία, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την αγωνιστική δράση στην Πορτογαλία, τη διακοπή στην Κύπρο, τον Τιμούρ Κετσπάγια και την φετινή προσπάθεια της «Κυρίας». Επίσης, αναφέρθηκε στους Ελουντού και Κορέια με τους οποίους θα είναι και πάλι συμπαίκτες ενώ τόνισε ότι υπάρχει η πίστη για είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Για το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία: «Έπαιξαν μια αγωνιστική μέχρι τώρα, αρχίζει και σήμερα η δεύτερη. Είναι υπό έλεγχο ακόμη η κατάσταση. Υπάρχουν περίπου 200 νέα κρούσματα καθημερινά όμως είναι καλύτερα τα πράγματα. Οι άνθρωποι ξεκίνησαν και βγαίνουν από το σπίτι».
Για το πως δέχθηκε τις εξελίξεις στην Κύπρο: «Εμείς είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε στην Κύπρο με όλα τα δεδομένα που είχαμε και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και την άδεια από τον Υπουργό. Είμαστε δυσαρεστημένοι από αυτό, μας λείπει το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς πήραν αυτή την απόφαση και τώρα δεν μπορούμε να το αλλάξουμε».
Για το πότε επέστρεψε στην Πορτογαλία: «Πριν δύο μέρες επέστρεψα στην Πορτογαλία. Θα επιστρέψω στην Κύπρο μετά τις 20 Ιουνίου όταν και θα επαναρχίσουμε τις προπονήσεις».
Για το πώς βίωσε αυτή την κατάσταση: «Ήταν πολύ δύσκολο να είσαι σπίτι, να ακολουθείς τις οδηγίες, να προσέχεις. Ήταν επίσης δύσκολο να παραμείνεις καλά ψυχολογικά, να μη σκέφτεσαι το ίδιο κάθε μέρα, αν θα παίξουμε ή δεν θα παίξουμε. Ήταν πολύ δύσκολο για όλους, όμως ειδικά για εμάς. Στην Ανόρθωση είχαμε και ψηλούς στόχους και δεν ήταν εύκολο όταν μάθαμε ότι δεν θα παίξουμε».
Για το ότι με την επιστροφή του, μετά από τραυματισμό, διακόπηκε το πρωτάθλημα: «Εκεί που πήγα να βρω το ρυθμό μου, διακόπηκε το πρωτάθλημα. Είναι πιο δύσκολο να καταλάβεις όμως τα γεγονότα, διότι δεν ήταν λόγω του κορωνοϊού που σταματήσαμε. Αποφάσισαν να το διακόψουν για άλλο θέμα και είμαστε η μοναδική χώρα που το έκανε αυτό. Όταν το λέω σε φίλους μου αυτό, κανείς δεν με πιστεύει. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλαμε να παίξουμε. Όλα έδειξαν αυτά που λέω. Βλέπουμε σε άλλες χώρες που παίζουν ή θα παίξουν και ήταν σε χειρότερη κατάσταση. Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη γιατί λήφθηκε αυτή η απόφαση. Ξέρουμε καλά τι έγινε».
Για το ότι το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με την Ομόνοια και την Ανόρθωση ισόβαθμες: «Είχαν και οι δύο ομάδες εξαιρετική πορεία. Ήταν περισσότερο όμως αδικία για εμάς. Οι ποδοσφαιριστές, και στην Ομόνοια, ήθελαν να παίξουν και να κερδίσουν το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Αν κερδίζαμε την ΑΕΚ, ή αν φέρναμε ισοπαλία στο προτελευταίο παιχνίδι θα ήμασταν στην 1η θέση. Κανένας δεν πήρε πρωτάθλημα στο τέλος και αυτό ήταν το χειρότερο. Ήταν μία χρονιά που είχαμε ανταγωνισμό και ήταν καλό για το ποδόσφαιρο μας να παιχτεί το πρωτάθλημα».
Για το ότι η Ανόρθωση έχασε παιχνίδια που δεν θα έπρεπε: «Είχαμε παιχνίδια που δεν παίξαμε καλά, χάσαμε βαθμούς από μικρές ομάδες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να κερδίζεις κάθε παιχνίδι. Μη ξεχνάμε όμως πως ήταν η Ανόρθωση τα προηγούμενα χρόνια και που φτάσαμε φέτος. Ήμασταν και στο στόχο του κυπέλλου. Ήταν κάτι που θέλαμε από την αρχή, να παλεύουμε για την ιστορία της Ανόρθωσης, για τίτλους και το πετύχαμε».
Για το αν θα είχε την ίδια άποψη αν ήταν στην 1η θέση η Ανόρθωση: «Ο τρόπος που σκέφτομαι είναι ο ίδιος. Εμείς δεν σκεφτόμαστε τα λεφτά, χάσαμε την ευκαιρία να παλέψεις για ένα όνειρο και μπορούσαμε να παίξουμε. Οι παίκτες θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο θέμα λεφτών. Για μένα που είμαι 12 χρόνια στην Κύπρο, ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να πάρω τίτλους. Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί πως είμαστε άνθρωποι που ονειρευόμαστε. Εγώ πάντα ήθελα να παίξω στο γήπεδο. Προτιμώ να χάσω στο γήπεδο και να έρθω 2ος ή 3ος παρά να χάσω έτσι αυτή την ευκαιρία».
Για την παρουσία του στην Ανόρθωση: «Παρά τους τραυματισμούς που είχα, η συνεργασία με τον Τιμούρ Κετσπάγια και με όλους στην Ανόρθωση είναι εξαιρετική. Έχω σεβασμό προς όλους. Υπάρχει μεγάλη αγάπη και εξαιρετική συνεργασία».

Για τον Τιμούρ κετσπάγια: «Δεν είναι μόνο προπονητής. Είναι σοβαρός και δίκαιος άνθρωπος. Σε κάνει να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό για να παίξεις στην 11άδα μέσα από τις προπονήσεις και είναι πολύ σημαντικό. Κέρδισε την εκτίμηση από όλους, κατάφερε να φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα και να παίζει ο ένας για τον άλλο. Ήξερα ότι έχει ένα δυνατό χαρακτήρα και τι μπορεί να κάνει για να φτιάξει μία δυνατή ομάδα. Για αυτό το λόγο έφυγα από τη Νέα Σαλαμίνα. Κάποιοι ναι, γελούσαν στην αρχή. Μετά από αυτή τη χρονιά που ήταν 7η η Ανόρθωση, πίστευαν οι περισσότεροι ότι δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσεις τίτλους. Έχουμε καλούς παίκτες και καλή ομάδα, πιστεύαμε από την πρώτη μέρα στις δυνατότητές μας και το δείξαμε από την αρχή».
Για τους Κορέια και Ελουντού: «Ξέρει ότι ο παίκτης πρέπει να γνωρίζει το πρωτάθλημα. Όταν παίζεις μία-δύο σεζόν στην Κύπρο, ξέρεις ότι είναι υψηλό επίπεδο, έχουμε τέσσερις-πέντε ομάδες που παλεύουν για τίτλους. Έχω μιλήσει ήδη μαζί τους, ξέρω ότι μπορούν να βοηθήσουν, είναι χαρούμενοι και έρχονται σε ένα καλό κλίμα. Να έρθουν με καλή διάθεση και θα τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν».
Για το αν μπορούν να προσαρμοστούν. Είναι διαφορετική η Νέα Σαλαμίνα από την Ανόρθωση: «Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στην Ανόρθωση. Αυτό όμως δίνει άλλη νοοτροπία και άλλη δύναμη στον ποδοσφαιριστή για να βελτιωθεί. Έχουν τα στοιχεία για μας βοηθήσουν».
Για το πρωτάθλημα με 14 ομάδες: «Με 12 ομάδες είναι καλό πρωτάθλημα. Θα δούμε πως θα είναι και στην πορεία με 14. Σίγουρα με όλο αυτό το πρόβλημα που προέκυψε, μπορεί να πέσει λίγο και το επίπεδο, όμως πιστεύω θα κάνουμε ξανά ένα καλό πρωτάθλημα, θα έχουμε και πλέι οφ. Είναι κάτι που μου αρέσει, 10 αγωνιστικές μεταξύ των μεγάλων ομάδων.
Για το ότι πλέον δεν θα λαμβάνει θέση στον κατάλογο των κοινοτικών: «Ευτυχώς, ήταν κάτι που είπε και ο Τιμούρ, δεν ήταν λογικό. Είμαι στην Κύπρο 12 χρόνια, παίζω στην Εθνική και να μετρώ ως ξένος; Είμαι χαρούμενος και για αυτό, υπάρχει ακόμη μία θέση κενή για να κάνουμε άλλη μία μεταγραφή».