2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΥΡΣΑΙΤΙΔΗΣ:Από την επίθεση στην άμυνα και λαμπρή καριέρα σε Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ

ΠΟΥΡΣΑΙΤΙΔΗΣ:Από την επίθεση στην άμυνα και λαμπρή καριέρα σε Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ

By on 13 Ιουνίου, 2020 0 8372 Views

Την μεταγραφή του στην Ανόρθωση, θυμήθηκε μέσα από δηλώσεις του στην ραδιοφωνική συχνότητα του Active, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης και πως από εξτρέμ καθιερώθηκε σαν δεξί μπακ θέση στην οποία έκανε σπουδαία καριέρα στην Ανόρθωση και στη συνέχεια στο ΑΠΟΕΛ .

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε.

Από τον Διγενή Μόρφου κατέληξε στον Εθνικό και απ’ εκεί στην Ανόρθωση. Τι θυμάται ο Σάββας Πουρσαϊτίδης; «Το συμβόλαιό μου με τον Εθνικό είχε οψιόν για 1+1 χρόνια όμως δεν μου το ανανέωσε μέσα στο χρονοδιάγραμμά και έμεινα ελεύθερος. Τότε έκανα παρέα με τον Τιμούρ Κετσπάγια που ήταν παίκτης-προπονητής στην Ανόρθωση. Μόλις ενημερώθηκε ότι είμαι ελεύθερος, ενδιαφέρθηκε, με πήρε τηλέφωνο και πήγα στην Ανόρθωση. Μου είπε ότι γινόταν μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει η Ανόρθωση και με έπεισε. Τότε αγωνιζόμουν ως εξτρέμ και δεν είχε πρόθεση να με χρησιμοποιεί ως μπακ. Απλά έτυχε γιατί πριν από ένα ματς με τον Απόλλωνα τραυματίστηκαν και οι δύο δεξιοί μπακ και αγωνίστηκα ένα 30λεπτο. Το αμέσως επόμενο παιχνίδι όμως κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν σταθμός γιατί έκανα ένα απίστευτο ματς σαν φουλ-μπακ και από τότε καθιερώθηκα. Από τότε τελείωσε, δεν ξαναέπαιξα ως προωθημένος. Αυτό ήταν το διαβατήριό μου για να ξαναπαίξω σε υψηλό επίπεδο».

Σε ερώτηση πως τελικά κατέληξε στον ΑΠΟΕΛ και για τις αντιδράσεις που υπήρχαν τότε από πλευράς Ανορθωσιατών, είπε: «Δεν ήταν τόσο το οικονομικό όσο κάποια άλλα πράγματα. Δεν θα ήθελα να πω, αλλά γενικά η πρόταση και συμπεριφορά προς εμένα δεν ήταν αυτή που άξιζα. Με τα ίδια λεφτά θα έμενα. Πήρα την απόφαση να πάω στον ΑΠΟΕΛ, ήταν πραγματικά δύσκολη απόφαση γιατί άτομα από το περιβάλλον της γυναίκας μου, όπως για παράδειγμα ο πεθερός μου ήταν θρύλος της Ανόρθωσης. Ο πεθερός μου ήταν ο πρώτος που έμαθε ότι έχω πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ και μου είπε “εσύ ξέρεις, είσαι έξυπνο παιδί, κάνε ότι νομίζεις”».

Ρωτήθηκε ποιος κατά την άποψή του από τους Ντούσαν Μπάγεβιτς, Τιμούρ Κετσπάγια και Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν γι’ αυτόν ο καλύτερός προπονητής: «Έχω δηλώσει ότι τα καλύτερα μου παιχνίδια τα έκαναν και με τους τρεις, όμως ο μέντοράς μου, αυτός που μου έδωσε πολλά ήταν ο Ιβάν. Μπορώ να πω επίσης πολύ καλά λόγια για τον Τιμούρ, ο οποίος είναι μοναδικός. Για τον Μπάγεβιτς όχι και τόσο όσον αφορά τακτικά. Ωστόσο, ήταν τιμή μου που τους είχα και τους τρεις, ο καθένας με τα συν και τα πλην του όμως ήταν προνόμιο για μένα που τους είχα για προπονητές».