12 Μαΐου, 2024
  • 12 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τριάρα η Σίτι και αναβολή στη στέψη της Λίβερπουλ

Τριάρα η Σίτι και αναβολή στη στέψη της Λίβερπουλ

By on 18 Ιουνίου, 2020 0 376 Views

Ο Νταβίντ Λουίζ μπήκε αλλαγή, σε 25 λεπτά… κέρασε δύο γκολ, αποβλήθηκε και η Σίτι καθάρισε 3-0 την Αρσεναλ, με συνέπεια η Λίβερπουλ να χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμα για την κούπα.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βρισκόταν ξαφνικά τραυματίας εκτός αποστολής και ο μοναδικός σέντερ μπακ στον πάγκο της Αρσεναλ ήταν ο Νταβίντ Λουίζ. Οι αναγκαστικές αλλαγές τον έφεραν στο ματς στο 24’. Στο 49’ ο Βραζιλιάνος είχε προλάβει να χαρίσει δύο γκολ στη Μάντσεστερ Σίτι και να αποβληθεί. Με αυτόν τον τρόπο και την κάποια πίεση των γηπεδούχων, το πρώτο μεγάλο ραντεβού στην Premier League, ακριβώς 100 ημέρες μετά τη διακοπή εξαιτίας του κορονοϊού έληξε με τους Πολίτες στο 3-0.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πάρα πολύ μουδιασμένα. Σταδιακά η Σίτι βρήκε ρυθμό και ο Λένο κράτησε όρθιους τους Λονδρέζους με τρεις μεγάλες επεμβάσεις σε ισάριθμα λεπτά (34’-37’). Ωστόσο, στο 45’+2’ ο Νταβίντ Λουίζ έστρωσε στον Στέρλινγκ, ο οποίος το μπουμπούνισε από κοντά για το 1-0. Στο 49’ ο ίδιος έκανε πέναλτι στον Μαχρέζ και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ο Ντε Μπρόινε ευστόχησε και εκεί έληξε ουσιαστικά το ματς.

Ο ρυθμός αυτονόητα έπεσε, αλλά στο 81’ συνέβη η άσχημη φάση του αγώνα, καθώς ο Εντερσον έκανε άτσαλη έξοδο πάνω στον συμπαίκτη του Ερικ Γκαρθία, ο οποίος φαίνεται να τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με φορείο εκτός γηπέδου και ακινητοποιημένος με κολάρο στον αυχένα.

Στο φινάλε (90’+1’) ο Αγουέρο σημάδεψε το δοκάρι και ο Φόντεν βρήκε δίχτυα στην επαναφορά. Ηταν η έκτη διαδοχική νίκη της Σίτι επί της Αρσεναλ στο πρωτάθλημα, με το αρνητικό ρεκόρ της δεύτερης να είναι οι επτά από την Ιπσουιτς (1974-’77). 

Το εν λόγω αποτέλεσμα είχε ως συνέπεια να αναβληθεί για λίγο ακόμα η βεβαιωμένη στέψη της Λίβερπουλ. Εάν η Σίτι δεν νικούσε και οι Κόκκινοι την Κυριακή περνούσαν από την Εβερτον, θα πανηγύριζαν. Τώρα θα χρειαστεί να κάνουν μία μικρή υπομονή. Αλλωστε μπροστά στα 30 χρόνια αναμονής δεν είναι τίποτα κάποιες ακόμα ημέρες…

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Λαπόρτ (70’ Φερναντίνιο), Γκαρθία, Γουόκερ, Μεντί, Γκουντογκάν, Νταβίδ Σίλβα (65’ Φόντεν), Ντε Μπρόινε (70’ Ρόδρι), Μαχρέζ (65’ Μπερνάρντο Σίλβα), Στέρλινγκ, Γκάμπριελ Ζέσους (80’ Αγουέρο)

Αρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Μουστάφι, Μάρι (21’ Νταβίντ Λουίζ), Μπεγιερίν, Τιέρνι, Τσάκα (7’ Θεμπάγιος), Γκεντουζί (67’ Νέλσον), Γουίλοκ (67’ Μέιτλαντ-Νάιλς), Σάκα, Ν’Κετιά (67’ Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ.