21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024

Η Μίλαν επέστρεψε και έπεισε…με τεσσάρα

By on 22 Ιουνίου, 2020 0 344 Views

Πειστική επιστροφή της Μίλαν στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα – Έμειναν στο 1-1 Φιορεντίνα και Μπρέσια.

No Ibra, no party? Όχι πάντα. Και, τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος μετά την διακοπή, η Μίλαν έδειξε ότι τα καταφέρνει (ενίοτε) μια χαρά και χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Με τον Χακάν Τσαλχάνογλου σε ρόλο σερβιτόρου (δύο ασίστ), οι Ροσονέρι συνέτριψαν την γηπεδούχο Λέτσε με 4-1 και διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες τους για έξοδο στο Europa League, όντες στην έβδομη θέση και ισόβαθμοι με την έκτη Νάπολι, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει ευρώ – εισιτήριο μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Ο Σάμου Καστιγιέχο, ύστερα από σέντρα του Τσαλχάνογλου, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι (26′), η οποία θα είχε πετύχει και άλλα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αν ο τερματοφύλακας Γκάμπριελ δεν… κατέβαζε ρολά.

Η ομάδα του Παναγιώτη Ταχτσίδη (βασικός και αρκετά δραστήριος) δεν τα παράτησε και ισοφάρισε, εκμεταλλευόμενη το αφελές πέναλτι που έκανε ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός Ματέο Γκάμπια (μπήκε αντί του τραυματία Σιμόν Κιάερ) στον Μπαμπακάρ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μάρκο Μανκόζου (54′).

Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις… 63 δευτερόλεπτα, όσα χρειάστηκε ο Τζάκομο Μποναβεντούρα για να πάρει το ριμπάουντ ύστερα από ασταθής απόκρουση του Γκάμπριελ σε σουτ του… Τσαλχάνογλου.

Ο Τούρκος έδωσε την δεύτερη ασίστ του στον Άντε Ρέμπιτς (57′), ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το τέταρτο γκολ, το οποίο σημείωσε ο Ραφαέλ Λεάο με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Αντρέα Κόντι (72′).

Ο ΝΤΡΑΓΚΟΦΣΚΙ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΗΝ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

Την τελευταία φορά που η Μίλαν είχε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ σε ένα παιχνίδι ήταν τον Μάιο του 2018, με αντίπαλο την Φιορεντίνα. Οι Βιόλα έμειναν στα… ρηχά στο restart, αφού απέτυχαν να νικήσουν στην έδρα τους την ουραγό Μπρέσια (1-1).

Αν, μάλιστα, δεν ήταν ο Μπαρτλομέι Ντραγκόφσκι να κάνει στο φινάλε μια τρομερή απόκρουση σε κεφαλιά του Ντανιέλε Ντεσένα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Τζουσέπε Ιακίνι, η οποία επί της ουσίας κυνηγάει την… άνετη παραμονή.

Ο Χερμάν Πετσέλα με κεφαλιά μετά από κόρνερ (29′) απάντησε στο πέναλτι – γκολ του Αλφρέδο Ντοναρούμα (17′), με την Φιορεντίνα να χάνει σωρεία ευκαιριών στο δεύτερο ημίχρονο, παρ’ ότι έπαιζε για είκοσι λεπτά με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μαρτίν Κάσερες.