21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τότεναμ – Άρσεναλ 2-1: Κυνική ανατροπή και προβάδισμα Ευρώπης οι Σπερς!

Τότεναμ – Άρσεναλ 2-1: Κυνική ανατροπή και προβάδισμα Ευρώπης οι Σπερς!

By on 12 Ιουλίου, 2020 0 321 Views
Τότεναμ - Άρσεναλ 2-1: Κυνική ανατροπή και προβάδισμα Ευρώπης οι Σπερς! (vid)

Οι Σπερς έχουν «σφυγμό». Η κυνική Τότεναμ πήρε το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου με ανατροπή κόντρα στην Άρσεναλ (2-1) και μαζί την προτεραιότητα στη «μάχη» του Europa League, βάζοντας σε μπελάδες πια τους Κανονιέρηδες.

Το «do or die» αιωρούταν πάνω από τον τίτλο της αναμέτρησης. Ειδικά για την γηπεδούχο Τότεναμ, που αν έμενε με άδεια χέρια θα χρειαζόταν ένα «θαύμα» για να προλάβει το τρένο της 7ης θέσης. Η ισοπαλία δεν βόλευε κανέναν, ούτε την ανεβασμένη Άρσεναλ του Αρτέτα, που είχε και την αποστολή να σπάσει την αρνητική παράδοση των 5 σερί αγώνων χωρίς νίκη στην έδρα των «εχθρών» της.

Ωστόσο, το πρώτο ντέρμπι Βορείου Λονδίνου του Βάσκου και του Ζοσέ Μουρίνιο, έμελλε να έχει νικητή τον δεύτερο. Η Τότεναμ έδειξε πολύ σκληρή για να «πεθάνει» και με περίσσεια κυνισμού κατάφερε να επιστρέψει κόντρα στους Κανονιέρηδες (2-1), για να πάρει τη νίκη που τής δίνει προτεραιότητα για την έξοδο στην Ευρώπη και να τους αφήσει 4 βαθμούς μακριά, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν.

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ντέιβις, Γουίνκς, Σισοκό, Λο Σέλσο, Λούκας (82′ Μπέργκβαϊν), Σον (90+3′ Λαμέλα), Κέιν

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Μαρτίνες, Μπεγιερίν (84′ Σέντρικ), Μουστάφι, Λουίζ, Κολάσινατς (84′ Νέλσον), Τίρνεϊ (84′ Γουίλοκ), Θεμπάγιος, Τζάκα, Πεπέ (69′ Σάκα), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ