3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σε καλό δρόμο το πρωτόκολλο που θα ικανοποιήσει τα σωματεία, τον κόσμο και την πολιτεία

Σε καλό δρόμο το πρωτόκολλο που θα ικανοποιήσει τα σωματεία, τον κόσμο και την πολιτεία

By on 16 Ιουλίου, 2020 0 304 Views

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΟΠ, Σάββας Κωνσταντίνου, μίλησε στον Super Sport FM 104.0.
Η αρχική τοποθέτηση: «Είμαστε συνδεδεμένοι με τη διεθνή κοινότητα, αφού ομάδες μας θα αγωνιστούν με άλλες από το εξωτερικό, όπως και η Εθνική μας. Υπάρχει πιθανότητα, ομάδες μας να αγωνιστούν από χώρες που είναι στην Κατηγορία Γ’ ».
Για τον κίνδυνο να κληρωθούν ομάδες με αντίπαλους που η χώρα τους είναι στην Κατηγορία Γ΄: «Η UEFA θα ανακοινώσει ένα πρωτόκολλο που θα διασφαλίζει την υγεία των αθλητών. Αν δεν μπούμε στην εφαρμογή, δεν μπορώ να πω, πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».
Για το πρωτόκολλο που περιμένουν οι ομάδες μας: «Αυτό που προέχει είναι να ανακοινωθεί το δικό μας πρωτόκολλο. Θα αφορά τα πρωταθλήματα της ΚΟΠ. Είναι ένα εξειδικευμένο πρωτόκολλο και προσφέρει ασφάλεια στους αθλητές στο προσωπικό και στους φιλάθλους. Το θετικό είναι ότι οι τεχνοκράτες του υπουργείου έχουν αντιληφθούν τη σημασία του να κινηθούμε γρήγορα».
Για την παρουσία κόσμου και το ποσοστό που θα βρίσκεται στις κερκίδες: «Θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρξει κόσμος. Το ποσοστό θα το ανακοινώσει το κράτος. Είμαστε σε καλό δρόμο και θα ικανοποιήσει τα σωματεία,  τον κόσμο και την πολιτεία.
Για το πρόβλημα με τις υποδομές και αν θα υπάρξει διαφορά στο ποσοστό στα γήπεδα μας: «Το ποσοστό θα είναι το ίδιο».
Για τις μικρές κατηγορίες: «Το πρωτόκολλο είναι για όλες τις κατηγορίες και τα πρωταθλήματα της ΚΟΠ, εκτός των πρωταθλημάτων σάλας. Θα εφαρμοστεί πρωτόκολλο για τους κλειστούς χώρους. Όπως επίσης και για το Grassroots».
Για τη δράση της ΚΟΠ μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση: «Η ΚΟΠ είναι η αρμόδια αρχή για την ανάπτυξη και την ασφάλεια του ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Η μόνη δραστηριότητα που έχει η ομοσπονδία είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε τεράστιο οικονομικό κόστος από την πανδημία. Δεν είμαστε όμως οι μόνοι που έχουν χτυπηθεί. Είναι μεγάλη η ευθύνη για τη διοργάνωση των αγώνων. Προτιμώ να μην ρισκάρω τίποτα γιατί η υγεία είναι άγιο αγαθό και πρέπει να την προφυλάξουμε. Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν σε ασφαλές περιβάλλον για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε μέτρα που θα μας περιορίζουν. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι προσεχτικοί. Αν μια ομάδα μπει 14 μέρες μπει σε καραντίνα, θα χρειαστεί άλλες 14-20 μέρες για να αγωνιστεί. Αυτό θα είναι καταστροφικό γιατί τέλη Απριλίου πρέπει να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα, να κάνουμε θυσίες για να μην έχουμε προβλήματα. Τα σωματεία πρέπει να είναι προσεκτικά και πρέπει να πιέζουν τους ποδοσφαιριστές να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Δεν είμαστε έτοιμοι να αντέξουμε ένα νέο lockdown. Όχι μόνο η βιομηχανία του ποδοσφαίρου».
Για τα φιλικά: «Υπάρχει πρωτόκολλο το οποίο αναφέρει ρητά το τι πρέπει να ακολουθείται σε προπονήσεις και φιλικά. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε μέχρι να αλλάξουν οι οδηγίες. Όλοι θα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες που υπάρχουν».
Για τα Grassroots: «Οι γονείς και οι ακαδημίες να διαβάσουν τους κανονισμούς και να κάνουν σωστές επιλογές. Να έρθουν να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ, σε ασφαλές περιβάλλον».