27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ίντερ – Νάπολι 2-0: Γούρικη η νέα φανέλα, ανέβηκε ξανά δεύτερη

Ίντερ – Νάπολι 2-0: Γούρικη η νέα φανέλα, ανέβηκε ξανά δεύτερη

By on 28 Ιουλίου, 2020 0 330 Views
Ίντερ – Νάπολι 2-0: Γούρικη η νέα φανέλα, ανέβηκε ξανά δεύτερη

Στη πρεμιέρα της φανέλας που θα φοράει τη νέα σεζόν, η Ίντερ ήταν πολύ πιο ουσιαστική από την γεμάτη απουσίες Νάπολι, νίκησε δικαίως (2-0) και ανέβηκε εκ νέου στην δεύτερη θέση της Serie A, στο +1 από την Αταλάντα, την έδρα της οποίας θα επισκεφτεί στην αυλαία του πρωταθλήματος.

Από ολότελα, καλή και η δεύτερη θέση… Η Ίντερ θέλει να είναι η πρώτη ομάδα μετά την πρωταθλήτρια Γιουβέντους στην βαθμολογία της Serie A και, μια αγωνιστική πριν από το τέλος, έχει ελαφρύ προβάδισμα ενός βαθμού σε σχέση με την Αταλάντα (την επισκέπτεται την τελευταία αγωνιστική), χάρη στο εντός έδρας 2-0 επί της Νάπολι.

Παρ’ ότι είχε προηγηθεί μια μπόρα πριν από την σέντρα, ο αγωνιστικός χώρος δεν επηρεάστηκε, αλλά ούτε και οι ομάδες, οι οποίες είχαν διάθεση στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά μετά το γρήγορο γκολ του Ντανίλο Ντ’ Αμπρόζιο (11′) με σουτ μέσα από την περιοχή, στο οποίο ο Άλεξ Μέρετ θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι καλύτερο.

Με αυτό το γκολ η Ίντερ, η οποία φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της νέας σεζόν, έφτασε τα 15 στο φετινό πρωτάθλημα από αμυντικούς, ούσα η τρίτη ομάδα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) με τέτοια… παραγωγή από παίκτες της οπισθοφυλακής, πίσω μόνο από Ρεάλ Μαδρίτης (17) και Αταλάντα (16).

Η νίκη της τελευταίας με ανατροπή επί της Πάρμα υποχρέωνε την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να νικήσει για να διατηρηθεί στην δεύτερη θέση, κάτι που έκανε με σχετική ευκολία, παρ’ ότι η (γεμάτη απουσίες) Νάπολι το πάλεψε, τουλάχιστον μέχρι το τελευταίο 15λεπτο, με καλές ευκαιρίες των Ζιελίνσκι και Ινσίνιε στο πρώτο μέρος, στις οποίες απάντησε ο Μπρόζοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε, οι ευκαιρίες περιορίστηκαν και, στο 74′, ο Λαουτάρο Μαρτίνες με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, σημείωσε το 14ο του γκολ στο πρωτάθλημα (19 συνολικά) και το πρώτο ύστερα από «αφλογιστία» τεσσάρων αγώνων, σφραγίζοντας τη νίκη των Νερατζούρι.

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς – Ντ’ Αμπρόσιο, Ντε Φράι, Μπαστόνι – Καντρέβα (60′ Γκοδίν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Μπιράγκι (80′ Γιανγκ) – Μπόρχα Βαλέρο (88′ Έρικσεν) – Λουκάκου (88′ Μόουζες), Σάντσες (60′ Μαρτίνες).

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Μέρετ – Χισάι (84′ Μαλκουί), Μακσίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (66′ Γκουλάμ) – Ντέμε, Ζιελίνσκι (65′ Άλαν), Ελμάς – Πολιτάνο (75′ Λοσάνο), Μίλικ (84′ Καγεχόν), Ινσίνιε