21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024

Τα είπαν σύνδεσμος διαιτητών και σωματεία

By on 28 Ιουλίου, 2020 0 532 Views

Πραγματοποίηθηκε απόψε η συνάντηση του Συνδέσμου Διαιτητών με τους προέδρους των ομάδων. Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιώργος Πάπουτσος τόνισε ότι οι διαιτητές με την παρουσία τους δείχνουν πως θα είναι καλύτεροι του χρόνου.
«Πέρσι δεν ήταν καλή η παρουσία μας για αυτό και ήρθαν ξένοι διαιτητές. Κατακριθήκαμε κάποτε δικαίως και κάποτε αδίκως. Αν συνεργαστούν και τα σωματεία με λιγότερη προκατάληψη όλα θα πάνε καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά.
«Σας θέλουμε συμπαραστάτες, σας θεωρούμε φίλους και συνεργάτες. Πρέπει να στελεχώσουμε την Επιτροπή Διαιτησίας με ικανά άτομα για ένα πρωτάθλημα με τις καλύτερες συνθήκες. Λάθη θα γίνονται και ελπίζω να λιγοστεύσουν» συμπλήρωσε ο κ. Πάπουτσος.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Άντρος Καραπατάκης σημείωσε ότι πρέπει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους.
«Αλλά είναι δουλειά της ΚΟΠ να φτιάξει τη διαιτησία. Στην Κύπρο περάσαμε Τουρκοκρατία, Αγγλοκρατία, Βενετοκρατία και θέλουμε και ξένους διαιτητές . Όπως έχουμε κύπριους δικαστές, πυροσβέστες πρέπει να έχουμε κύπριους διαιτητές. Είμαστε υπερ των Κυπρίων. Είναι ρεζίλικι να φέρνουμε ξένους διαιτητές» τόνισε ο πρόεδρος των κιτρινοπρασίνων.
Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης τόνισε ότι οι ορισμοί των διαιτητών θα μπορούσαν να αποφεύγονταν σε κάποιες ομάδες.
«Έτσι θα πολεμούσαμε την προκατάληψη. Έχουμε κάλους διαιτητές, όμως, θέλουμε περισσότερους καλούς.  Συμφωνώ με τον Άντρο Καραπατάκη ότι πρέπει να έχουμε κυπρίους διαιτητές».


Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης εξέφρασε την διαφωνία του για ότι πρέπει να έχουν σχέση με τους διαιτητές.
«Ο καθένας κάνει την δουλειά του. Θα ήταν πιο σωστό να γίνονταν κατ΄ιδίαν συναντήσεις. Γιατί εγώ έχω πολλές απορίες από κάποιους διαιτητές. Εμείς είπαμε ξένους διαιτητές για να συμπληρώνουν τους Κύπριους. Έτσι μπορούν να βελτιωθούν οι Κύπριοι γιατί ο υγιής ανταγωνισμός κάνει καλό. Και όντως είδαμε σε κάποιες αγωνιστικές πως μειώθηκαν τα λάθη» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η προκατάληψη δεν δημιουργήθηκε μόνη της.Για εσκεμμένα λάθη έκανε επίσγς λόγο ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης στην συνάντηση των προέδρων και ευπροσώπων των ομάδων με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου.
Μάλιστα έθεσε το ερώτημα: «Πιστεύετε ή όχι ότι κάποια λάθη ήταν εσκεμμένα»;

Την Ανόρθωση εκπροσώπησε στην συνάντηση με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου το στέλεχος της διοίκησης Παναγιώτης Σαλαφώρης. Αφού μετέφερε τις απολογίες του προέδρου Ευγένιου Χαμπουλλά ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί μετέφερε τις δικές του απόψεις και κατ’ επέκταση της Ανόρθωσης.
Τόνισε ότι η επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και στην προκειμένη του χώρου της διαιτησίας όπως η ΚΟΠ και ο Σύνδεσμος Διαιτητών να τα θέσουν όλα τα προβλήματα στο τραπέζι ώστε να μπορέσουν να βρουν λύσεις. Με αφορμή μάλιστα την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΔΚ Γιώργου Πάπουτσου για τους συνεχόμενους ορισμούς διαιτητών που κάποια στιγμή θα φέρουν και λάθη, ο κ. Σαλαφώρης εισηγήθηκε όπως το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και πολλά άλλα να μπουν κάτω για να βρεθούν λύσεις.