28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Αυξάνονται τα κτούσματα Άλλα 11 σήμερα.Ανάμεσα τους και παίκτης της Δόξας

Αυξάνονται τα κτούσματα Άλλα 11 σήμερα.Ανάμεσα τους και παίκτης της Δόξας

By on 2 Αυγούστου, 2020 0 393 Views

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,977 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν επιπλέον 11 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2. Ανάμεσα τους και ο ποδοσφαιριστής της Δόξας, Χιούγκο Φιρμίνο, ο οποίος έφτασε στο νησία μας τις προηγούμενες μέρες. 
Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:
Από 58 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψε 1 κρούσμα.
Από 158 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.
Από 1,461 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 6 κρούσματα.
Από 197 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, προέκυψαν 2 κρούσματα.
Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν 103 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,150.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ
Το Σωματείο ΔΟΞΑ Θ.Ο.Ι. Κατωκοπιάς ενημερώνει ότι ποδοσφαιριστής της ομάδας, βρέθηκε θετικός στον ιό Covid-19.
Ο ποδοσφαιριστής πριν την άφιξή του στην Κύπρο πέρασε από εξέταση Covid-19, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό. Όπως σε κάθε περίπτωση άφιξης ποδοσφαιριστή από το εξωτερικό, με πρωτοβουλία της ομάδας μας, υποβλήθηκε εκ νέου σε εξέταση Covid-19, σε συνεργασία με ιδιωτικό ινστιτούτο. Το αποτέλεσμα της εξέτασης εκδόθηκε σήμερα και είναι θετικό.
Ο ποδοσφαιριστής μετά την άφιξή του παρέμεινε σε καραντίνα, σε ξενοδοχείο και δεν ενσωματώθηκε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της ομάδας, ούτε ήρθε σε επαφή με οποιοδήποτε μέλος του προσωπικού της ομάδας.
Υπό τις οδηγίες των αρμόδιων του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ποδοσφαιριστής θα παραμείνει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, σε χώρο που υπέδειξε το Υπουργείο Υγείας, ακολουθώντας αυστηρά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο.