19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Kαι στο τέλος… το σήκωσαν οι Γερμανοί.Η Μπάγερν πρωταθλήτρια Ευρώπης

Kαι στο τέλος… το σήκωσαν οι Γερμανοί.Η Μπάγερν πρωταθλήτρια Ευρώπης

By on 23 Αυγούστου, 2020 0 387 Views

Kαι στο τέλος… το σηκώνουν οι Γερμανοί: η Μπάγερν χάρη στο χρυσό γκολ του Κομάν κέρδισε την Παρί (1-0) και σήκωσε για 6η φορά στην ιστορία της την κούπα του Champions League με απόλυτο νικών (11×11). !

 Η ομάδα του Χάνσι Φλικ έδειξε πιο έτοιμη από ποτέ κόντρα σε μια Παρί που είχε σε κακή μέρα τα αστέρια της και δεν μπόρεσε να αντιδράσει ουσιαστικά ποτέ μετά το γκολ που δέχθηκε. Οι Βαυαροί ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ ξεχωριστή – λόγω Covid – σεζόν και πανηγύρισαν το 2ο τρεμπλ στην ιστορία τους – κάτι το οποίο μέχρι σήμερα είχε κάνει μόνο η Μπαρτσελόνα. Ο Κομάν πέτυχε το μοναδικό γκολ στη μάχη του Da Luz, ο Μπαπέ έχασε απίθανη ευκαιρία στο 0-0 στο πρώτο μέρος, βράχος ήταν όταν χρειάστηκε ο Νόιερ.

Ενα κλικ καλύτερα μπήκε στον τελικό η Μπάγερν και μετέφερε το ματς στο αντίπαλο μισό, όμως η Παρί ξύπνησε μετά το 10λεπτο και δύο σουτ του Μπαπέ από καλή θέση μπλοκαρίστηκαν από την άμυνα των Βαυαρών. Στο 18’ η PSG έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Μπαπέ έφυγε στην κόντρα, περίμενε το ανέβασμα του Νεϊμάρ και του πέταξε την κατάλληλη στιγμή, όμως ο Βραζιλιάνος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Νόιερ. Το ματς είχε πάρει για τα καλά ρυθμό και τέσσερα λεπτά αργότερα η Μπάγερν βρέθηκε εκατοστά μακριά από το γκολ καθώς ο Λεβαντόβσκι γύρισε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του με το δεξί πήγε… αργά και βασανιστικά στο δοκάρι του Κέιλορ Νάβας που δεν θα έφτανε την μπάλα αν πήγαινε μέσα.

Η συνέχεια ήταν γεμάτη. Στο 24’ Ερέρα και Ντι Μαρία έκρυψαν το τόπι μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά ο Αργεντινός με το δεξί δεν βρήκε το παραθυράκι και ένα λεπτό μετά ο Χάνσι Φλικ είδε τον Ζερόμ Μπόατενγκ να μην μπορεί να συνεχίσει και έβαλε στη θέση του τον Ζίλε. Στο 29’ το μακρινό σουτ του Ερέρα ήταν καλή στιγμή για τους Παριζιάνους, όπως και στο 31’ η κεφαλιά του Λέβα για τους Βαυαρούς, που πήγε στον Νάβας. Στο 45’ κανένας δεν θα μπορούσε να πιστέψει αυτό που έχασε ο Μπαπέ, ο οποίος βρέθηκε σε ανεπανάληπτη θέση απέναντι από τον Νόιερ όμως το τελείωμά του ήταν πολύ κακό για την κλάση του και ο Γερμανός keeper μπλόκαρε άνετα διατηρώντας το 0-0 για το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές στις συνθέσεις τους αλλά σαφώς πιο νευρικά και ταυτόχρονα «μαζεμένα», θέλοντας να διασφαλίσουν πρωτίστως το μηδέν και ακολούθως να ψάξουν κάποια επιθετική ενέργεια.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετά φάουλ και διακοπές, για να έρθει από… το πουθενά το πρώτο γκολ του μεγάλου τελικού. Όταν ο Κίμιχ έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι Κομάν, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νάβας, για το 1-0 υπέρ της Μπάγερν, στο 59ο λεπτό!

Με την Παρί… σοκαρισμένη, οι παίκτες του Χάνσι Φλικ έχασαν διπλή ευκαιρία να βάλουν τις βάσεις κατάκτησης του τροπαίου με τα «μεγάλα αυτιά», μέσα σε ένα δίλεπτο. Κιμπεμπέ και Τιάγκο Σίλβα, όμως, απεσώβησαν τα… χειρότερα για την ομάδα τους, στις προσπάθειες των Λεβαντόφσκι και Κομάν, στο 61’ και στο 63’ αντίστοιχα.

Και αφού δεν έγινε το 0-2, λίγο έλειψε να έρθει το 1-1, με τον Αλάμπα να κάνει μια ακόμα «γκάφα», τον Ντι Μαρία να βγάζει ωραία μπαλιά για τον Μαρκίνιος αλλά τον Νόιερ να βγάζει εκ νέου με το πόδι την προσπάθεια του Βραζιλιάνου άσου!

Παρί (Τόμας Τούχελ): Κέιλορ Νάβας, Κιμπέμπε, Τιάγκο Σίλβα, Χουάν Μπερνάτ (80′ Κουρζαβ’α), Κέρερ, Μαρκίνιος, Ερέρα (72′ Ντράξλερ), Παρέδες (64′ Βεράτι), Ντι Μαρία (80′ Τσούπο-Μότινγκ), Νεϊμάρ, Μπαπέ

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ (22′ Ζίλε), Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Τιάγκο (86′ Τολισό), Κομάν (68′ Πέρισιτς), Γκνάμπρι (68′ Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.