13 Μαΐου, 2024
  • 13 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άνετος με πεντάρα ο Απόλλωνας και περιμένει αντίπαλο

Άνετος με πεντάρα ο Απόλλωνας και περιμένει αντίπαλο

By on 27 Αυγούστου, 2020 0 3133 Views

Πανηγυρική πρόκριση για τον Απόλλωνα στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Συνέτριψε με 5-1 την Σαμπουρτάλο Γεωργίας μέσα στο ΓΣΠ.
Από την αρχή του αγώνα ο Απόλλωνας επεδίωξε να πάρει προβάδισμα και τα κατάφερε μόλις στο 3’ λεπτό με γκολ του Νταμπό ο οποίος δέχθηκε την πάσα του Ντιγκινί από πλάγια και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.
Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο το λάθος του Μολ έφερε την ομάδα της Γεωργίας πολύ κοντά στην ισοφάριση, όμως, ο Ελβετός τερματοφύλακας πρόλαβε και μπλόκαρε τελικά την μπαλά προτού σουτάρει ο Καφταράντζε σε κενή εστία.
Ο Απόλλωνας ήταν κυρίαρχος στο ματς και μέχρι το 2ο γκολ δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες με τους Γιαννιώτα, Σάλαϊ και Πίττα τις οποίες, όμως, δεν αξιοποίησε για να διευρύνει το σκορ.
Το συγκρότημα του Σωφρόνη Αυγουστή διπλασίασε τα γκολ για τον Απόλλωνα και πάλι με τον Νταμπό ο οποίος στο 32’ πλάσαρε τον Λ. Κουπατάντζε, ύστερα από πάσα του Πίττα.
Προτού συμπληρωθεί το α΄ημίχρονο τη ομάδα της Λεμεσού κατέγραψε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία με τον Ματέϊ, όμως, ο τερματοφύλακας της Σαμπουρτάλο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στην επανάληψη ο ρυθμός «έπεσε», όμως, ο Απόλλωνας είχε και πάλι τον έλεγχο. Πέτυχε άλλα δύο γκολ με Νταμπό και Γιαννιώτα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση του Απόλλωνα

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Μολ, Πίττας, Γιούστε, Ρομπέρζ, Σάλαϊ, Γιαννιώτας, Ντένιτς (64’Μάρκοβιτς), Σακέτι, Ματέι (75’Ψύχας), Ντιγκινί (63’Αγκίρε), Νταμπό.

Στον πάγκο: Δημητρίου, Αγκίρε, Μπένσοπ, Μάρκοβιτς, Χάμπος, Φιλιώτης, Ψύχας

SABURTALO: Kupatadze, Mali, Margvelashvili, Grigalashvili, Kakubava, Boumal (78’Gocholeishvili), Altunasvili, Tera (66’Chichinadze), Tabatatze, Kavtaratze, Lumu (64’Guliashvili).

Στον πάγκο οι: Kupatadze, Nazare, Matcharashvili, Guliashvili, Chichinadze, Nonikashvili, Gocholeishvili

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάλαϊ / Margvelashvili, Boumal, Tera. 

ΚΟΚΚΙΝΗ: Chichinadze

Διαιτητής: Adrien Jaccottet SUI
Βοηθοί: Vital Jobin Pascal Hirzel SUI
Τέταρτος: Ioannis Anastasiou CYP