3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά πέρασε δίκαια με 2-0 στην παράταση το ΑΠΟΕΛ.Χαμένο πέναλτι από τον Τάμαρι

Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά πέρασε δίκαια με 2-0 στην παράταση το ΑΠΟΕΛ.Χαμένο πέναλτι από τον Τάμαρι

By on 27 Αυγούστου, 2020 0 2728 Views

Μετά από 120 λεπτά το ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε την πρόκριση μέσα στην Πρόιτινα επί της Τζιλάνι επικρατώντας 2-0. Τα γκολ που χάρισαν την πρόκριση ήρθαν από τις δύο χρυσές αλλαγές του Ουζουνίδη που μπήκαν για να δώσουν άλλο αέρα και τον έδωσαν στην παράταση. Αρχικά ο Εφραίμ στο 101΄ και στην συνέχεια ο Ντογκαλά στο 116΄ σκόραραν, χάρισαν την πρόκριση και πλέον οι «γαλαζοκίτρινοι» περιμένουν αντίπαλο στην κλήρωση της Δευτέρας στον β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.Ο Ντογκαλά δημιούργησε το πρώτο ,έβαλε το δεύτερο και έδειξε αεράτος απο την πρώτη εμφάνιση του στο ΑΠΟΕΛ
Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:
 Από την στιγμή που το ΑΠΟΕΛ δεν μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ στα πρώτα 40 λεπτά, επέτρεψε στην Τζιλάνι να ξεθαρρέψει και να κερδίσει μέτρα προς το τέλος του α΄ ημιχρόνου χωρίς βέβαια να απειλήσει ιδιαίτερα.
Η ομάδα του Ουζουνίδη προσπάθησε από νωρίς να αναλάβει τα ηνία, το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό αλλά μέχρι εκεί. Σε καμιά περίπτωση δεν άσκησε την ασφυκτική πίεση το ΑΠΟΕΛ αλλά θα μπορούσε στην διπλή ευκαιρία του 11΄ να πάρει κεφάλι στο σκορ, εξέλιξη που πιθανότατα να άλλαζε και την ροή του αγώνα. Ναι μεν δεν απειλήθηκαν οι «γαλαζοκίτρινοι» αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι ανάγκασαν κι τους Κοσοβάρους να καρδιοχτυπήσουν με αποτέλεσμα το 0-0 να σφραγίσει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.
Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Αδυναμία να κυκλοφορήσει την μπάλα, λανθασμένες παιδιάστικες επιλογές ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το ΑΠΟΕΛ στο ξεκίνημα της επανάληψης και δεν του επέτρεψαν για κάτι καλό από νωρίς στο β΄ ημίχρονο όπως ήταν ο στόχος. Σ ένα δίλεπτο από το 60΄ μέχρι το 62΄ έδειξε ότι κάτι μπορεί να κάνει με τις απανωτές ευκαιρίες των Γένσεν και Νικόλα Ιωάννου και το κλείσιμο της Τζιλάνι στο δικό της μισό γήπεδο για ένα διάστημα αλλά μέχρι εκεί. Ακόμα και όταν η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα πάλι το ΑΠΟΕΛ πέταξε την ευκαιρία απόρροια της έλλειψης καθαρού μυαλού. Ο Τάμαρι στο 77΄ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Βέλιου (ήταν εκτός περιοχής η παράβαση και αν υπήρχε VAR δεν θα υπήρχε πέναλτι), ο Ιορδανός ζήτησε από τον Ντε Βινσέντι να αναλάβει αυτός την εκτέλεση στο 78΄ αλλά την έστειλε άτσαλα ψηλά και αφού δεν μπήκε το πέναλτι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ: Το ΑΠΟΕΛ έδειξε από το ξεκίνημα της παράτασης διάθεση να καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Σάντος δεν το έβαλε το γκολ στο 92΄, δεν το έβαλε ούτε ο Μπεν Σαχάρ στο 96΄ αλλά ήρθε το ζητούμενο στο 102΄. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ξεδιπλώθηκαν πολύ όμορφα, ο Ντε Βινσέντι έδωσε κάθε στον Ντογκαλά ο οποίος έφυγε γρήγορα από δεξιά, ο Κογκολέζος έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Εφραίμ ο οποίος με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 116΄ από δημιουργός έγινε εκτελεστής ο Ντογκαλά, με υποδειγματικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και η ομάδα του Ουζουνίδη θα είναι κανονικά στην κλήρωση της Δευτέρας.

ΤΖΙΛΑΝΙ (Κετζάν Μεζάνι): Κολίτζι, Ράπα (73΄ Φρασέρι), Καστράτι, Βέλιου, Τζάκσον, Χίλα (96΄ Γιονούζι)) , Χουσείνι (77΄ Κουτς), Αζίζ, Πρόγκνι Νίκατς, Χαδάρι
Στον πάγκο: Ρούκι, Χαλίλι, Κίκου,  Πρεκάζι

ΑΠΟΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σίλβα, Μερκής, Σάντος, Μιχαίλοβιτς, Ιωάννου, Λουντέμο, Γένσεν, Ντε Βινσέντι, Τάμαρι (90΄ Εφραίμ), Ζαχίντ (65΄ Μπεν Σαχάρ), Κλωναρίδης (79΄ Ντογκαλά).
Στον πάγκο: Τσιλινγκίρης,  Σατσιάς, Γουίλερ, Σιέλης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χαδάρι, Χουσείνι, Ράπα/ Ντε Βινσέντι, Μιχαίλοβιτς, Μερκής
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιγκάλ Φριντ (Σάγκι Μπετζάμπερ, Νάτι Ντόταν) (Ισραήλ)
ΓΗΠΕΔΟ: «Φατιλ Βοκρί»

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "PARI NATCH PARI MAT MATCH MATCH H"
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "PARI MATCH"
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ, στάδιο και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "QUIMUS PARI eskides skide"
Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες