3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Tην κράτησε ο Λόρια ζωντανή και έφυγε με τη νίκη(0-1) η Ανόρθωση από την Πάφο

Tην κράτησε ο Λόρια ζωντανή και έφυγε με τη νίκη(0-1) η Ανόρθωση από την Πάφο

By on 28 Αυγούστου, 2020 0 1295 Views

Με μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οκριασβίλι στο 90΄ η Ανόρθωση έφυγε με μεγάλο διπλό από το «Στέλιος Κυριακίδης» επικρατώντας 1-0 της Πάφου και έκανε το δυο στα δύο στο πρωτάθλημα.
Το γκολ ήρθε σε ένα σημείο στο οποίο η Πάφος έβαλε πίεση, έχασε ευκαιρίες, είχε μια χαμένο πέναλτι νωρίτερα με τον Αγκούλο στο 53΄ αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.
Η ουσία είναι ότι η Ανόρθωση είναι η πρώτη ομάδα που έφτασε στους έξι βαθμούς, συνεχίζει αλάνθαστη και έβγαλε και μια από τις δυσκολότερες εξόδους του πρωταθλήματος. O Λόρια ήταν ο άνθρωπος που κράτησε ζωντανή την πολύ μέτρια Ανόρθωση αποκρούοντας εντυπωσιακά πέναλτι αλλά καθαρίζοντας και άλλες δύσκολες φάσεις .Λυτρωτής για την Ανόρθωση ο Οκριασβίλι που αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Μανιάς λίγο πριν το φινάλε.Ο σκόρερ είχε διάθεση αλλά δεν του βγήκε το παιγνίδι με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και ατέλειωτες προσπάθειες.Ωστόσο ήταν ψύχραιμος και εύστοχος στην εκτέλεση του πέναλτι.

Η Πάφος ήταν ενισχυμένη σε σχέση με την πρεμιέρα και με περισσότερες επιλογές .Ήταν καλύτερη στο Β΄ημίχρονο και ήταν η ομάδα που απειλούσε να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε. Η Ανόρθωση μπήκε κεφάτη για ένα 10λεπτο όμως στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός της.Νωθρή,χωρίς καθαρό μυαλό ,με λίγες φάσεις για γκολ δεν ικανοποιούσε. Η έλειψη οργανωτή ήταν ευδιάκριτη αφού ο Χουσμπάουερ δεν φάνηκε καθόλου .Οι αλλαγές του Κετσπάγια που έρριξε τρείς φρέσκους επιθετικούς στον αγώνα (Χριστοφή,Ελουντού,Μανιάς) έδωσαν κάποια ζωντάνια στην επίθεση ωστόσο η νίκη ήρθε με αρκετή τύχη και στην παρουσία του Λόρια.

Ο διαιτητής Γ.Νικολάου στο τρίτο του παιγνίδι σε μια βδομάδα έχασε κάποιες φάσεις σε φάουλ ενώ έδωσε εύκολα τα δυο πέναλτι.Στο πέναλτι της Πάφου η επαναλήψεις δεν έδειξαν παράβαση απ΄πο τον Κορέια ,ενώ στο πέναλτι του Μανιά για το οποίο διαμαρτύρεται η Πάφος πάλι δεν ξεκαθαρίζει αν έγινε παράβαση.Στο τρίτο ριπλέι φάνηκε κάποια επαφή του τερματοφύλακα με το γόνατο στο πόδι του Μανιά ωστόσο δεν το έκανε ξεκάθαρο.

Η Ανόρθωση ζήτησε πέναλτι στο 45΄όταν ανατράπηκε ο Οκριασβίλι αλλά ήταν εκτός περιοχής (δεν δόθηκε ούτε φάουλ)

ΠΑΦΟΣ (Κ.Τόσακ): Ρούτκο, Σάιθ, Κβίτα, Βαλεριάνος, Πανός (80΄ Αουρέλιο), Πάντσεον, Αγκούλο, Βαλακάρι, Βα, Μέρφι (66΄ Ράκελς), Μπεριγκό
Στον πάγκο: Πέτρου, Μάνιον, Βαρέλα, Αντωνίου, Φυλακτού, Λελιούκιν

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ.Κετσπάγια): Λόρια, Σίλντενφελντ, Σελίν, Κορέια, Γκαλίτσιος, Μαργκάσα, Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ (72΄ Μανιάς), Καλτσάς (46΄ Χριστοφή), Οκριασβίλι, Κατσαράβα (58΄ Ελουντού)
Στον πάγκο:
Παπαδόπουλος, Π.Αρτυματάς,  Αμπαρτζουμιάν, Βργκοτς, Γεωργαλλίδης, Κορρέα,

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πάντσεον, Σάιθ/ Οκριασβίλι, Λόρια

ΘΕΑΤΕΣ: 1.500
Διαιτητής:
 Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας