28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αυτοί που υπήρξαν συμπαίκτες με Μέσι και Ρονάλντο. Λουίς Σουάρες ο 13ος

Αυτοί που υπήρξαν συμπαίκτες με Μέσι και Ρονάλντο. Λουίς Σουάρες ο 13ος

By on 4 Σεπτεμβρίου, 2020 0 653 Views

Ο Λουίς Σουάρες θα γίνει ο 13ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, που θα έχει αγωνιστεί στο πλευρό και των δύο σούπερ σταρ, εφόσον φορέσει τη φανέλα της Γιουβέντους. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιοι ήταν οι δώδεκα προηγούμενοι… τυχεροί.

Γκάμπριελ Χάιντσε
Πριν από αρκετά χρόνια ήταν συμπαίκτης και με τους δύο. Το 2004 πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου ήδη βρισκόταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αγωνίστηκαν μαζί για τρία χρόνια, ενώ συναντήθηκαν για λίγες εβδομάδες το καλοκαίρι του 2009, στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τότε, ο Κριστιάνο πήγαινε και ο Χάιντσε έφευγε. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Αργεντινός αμυντικός ήταν και συμπαίκτης με τον Μέσι στην εθνική ομάδα της χώρας του. Τελευταία φορά που αγωνίστηκαν πλάι-πλάι ήταν στο Μουντιάλ του 2010.

Ντέκο
Όταν ο Ντέκο πήγαινε με μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, το 2004, ο Μέσι ανέβαινε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Ο μεν ήταν ένας από τους καλύτερους της εποχής και ο δε ξεκινούσε να γράφει ιστορία. Οι δυο τους αγωνίστηκαν μαζί στο Καμπ Νου μέχρι το 2008, όταν και αποχώρησε ο Ντέκο. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Βραζιλιάνος χαφ είχε αποκτήσει πορτογαλικό διαβατήριο και ήταν συμπαίκτης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην εθνική ομάδα. Μαζί δεν κατέκτησαν κάποιο τρόπαιο, αφού το 2004 η Ελλάδα τους πήρε τη μπουκιά από το στόμα, στο Euro της Πορτογαλίας.

Χένρικ Λάρσον
Ο Σουηδός επιθετικός ήταν στη «δύση» της καριέρας του, όταν αγωνίστηκε αρχικά με τον Μέσι και στη συνέχεια με τον Ρονάλντο, με τους δύο τελευταίους να είναι ακόμα «νέοι». Ο Λάρσον αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα από το 2004 έως το 2006 και… πρόλαβε για ένα χρόνο τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος μόλις είχε ανέβει από τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Το 2007, πήγε για λίγους μήνες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία αγωνιζόταν τότε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με το Σουηδό να συμβάλλει στην κατάκτηση της Premier League.

Φερνάντο Γκάγκο
Με τον Λιονέλ Μέσι γνωρίζονται από παιδιά και μαζί είχαν κατακτήσει με την εθνική Αργεντινής το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, το 2005, ενώ τρία χρόνια μετά ακολούθησε και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι δυο τους αγωνίστηκαν στη συνέχεια για αρκετά χρόνια στην «αλμπισελέστε», ενώ όταν ο Γκάγκο ήταν στο «πικ» της καριέρας του βρέθηκε στο πλευρό του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Αργεντινός αγωνίστηκε την τετραετία 2007-2011 στη Ρεάλ Μαδρίτης και τα δύο τελευταία χρόνια του ήταν μαζί με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ.

Κάρλος Τέβες
Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν ο απόλυτος ποδοσφαιρικός σταρ στη χώρα του, πριν εμφανιστεί ο Μέσι και… τα σαρώσει όλα. Οι δυο τους αγωνίστηκαν για πάνω από δέκα χρόνια στην εθνική Αργεντινής, χωρίς να καταφέρουν να οδηγήσουν τη χώρα στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αντίθετα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε μαζί για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, όμως μαζί (και με τον Ρούνεϊ) εντυπωσίασαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αγωνίστηκαν πλάι-πλάι τη διετία 2007-2009 και κυριάρχησαν σε Αγγλία και Ευρώπη.

Άνχελ Ντι Μαρία
Με τον Λιονέλ Μέσι είναι συμπαίκτες στην εθνική Αργεντινής από τότε που ήταν… παιδιά, καθώς μαζί κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2008. Από τότε, μετρούν μόνο πίκρες με την «αλμπισελέστε», χωρίς κάποιο τρόπαιο στη συλλογή τους. Αντίθετα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Άνχελ Ντι Μαρία έχει σηκώσει το μεγαλύτερο τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο. Υπήρξαν συμπαίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης την τετραετία 2010-2014 και στην τελευταία χρονιά του Αργεντινού στη «βασίλισσα» κατέκτησαν το Champions League.

Γκονζάλο Ιγκουαϊν
Η παρουσία του στη Γιουβέντους είναι επισφαλής, καθώς για τη δική του θέση προορίζεται ο Λουίς Σουάρες στην επιθετική γραμμή της «Μεγάλης Κυρίας». Αν και ανήκει στην ιταλική ομάδα από το 2016, μόνο τη σεζόν που προηγήθηκε αγωνίστηκε μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ωστόσο, οι δυο τους είχαν αγωνιστεί μαζί και στη Ρεάλ Μαδρίτης την τετραετία 2009-2013. Αντίθετα, για σχεδόν μια δεκαετία ήταν συμπαίκτης με τον Μέσι στην εθνική Αργεντινής. Ο Ιγκουαϊν αποσύρθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του το 2018, όμως τα προηγούμενα χρόνια ήταν παρών στις αποτυχίες της «αλμπισελέστε».

Εζέκιελ Γκαράι
Ένα ακόμη μέλος της «χρυσής» φουρνιάς της εθνικής Αργεντινής, που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων (2005) και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (2008). Εκτός από αυτές τις διοργανώσεις, ο Γκαράι υπήρξε για αρκετά ακόμα χρόνια συμπαίκτης με τον Μέσι στην «αλμπισελέστε», ενώ για μια διετία αγωνίστηκε και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Συγκεκριμένα, οι δυο τους συνυπήρξαν από το 2009 έως το 2011 στη Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς ιδιαίτερες επιτυχίες.

Πάουλο Ντιμπάλα
Είναι ο μοναδικός εν ενεργεία συμπαίκτης και με τους δύο αστέρες. Από το 2015 αγωνίζεται με την εθνική Αργεντινής και βρίσκεται στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι, στην επιθετική γραμμή της «αλμπισελέστε». Αντίστοιχη θέση, πλάι στον Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει και στη Γιουβέντους. Ο Ντιμπάλα αγωνίζεται μαζί με τον CR7 τα τελευταία δύο χρόνια στους «μπιανκονέρι» και θα συνεχίσουν να είναι μαζί και του χρόνου.

Ζεράρ Πικέ
Για δώδεκα χρόνια αγωνίζεται στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα και μαζί με τους υπόλοιπους της “Masia” έχουν κατακτήσει όλους τους τίτλους σε συλλογικό επίπεδο. Ωστόσο, πριν την καθιέρωσή του στους «μπλαουγκράνα», ο Πικέ είχε φύγει σε νεαρή ηλικία από τη Βαρκελώνη, με προορισμό το Ολντ Τράφορντ. Εκεί, αγωνίστηκε για λίγο διάστημα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προτού επιστρέψει οριστικά στην Ισπανία.

Αντρέ Γκόμες
Η εξαιρετική του παρουσία με τη φανέλα της Βαλένθια του έδωσε το «διαβατήριο» για την εθνική Πορτογαλίας και στη συνέχεια για την Μπαρτσελόνα. Μαζί με τον Ρονάλντο κατέκτησαν το Euro 2016 και το ίδιο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για τους «μπλαουγκράνα». Στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι αγωνίστηκε για δύο χρόνια και στη συνέχεια αποχώρησε για λογαριασμό της Έβερτον. Ο Αντρε Γκόμες παραμένει ακόμα συμπαίκτης με τον CR7 στην εθνική, έστω κι αν έχει αρκετό καιρό να αγωνιστεί με το εθνόσημο.

Νέλσον Σεμέδο
Είναι συμπαίκτης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην εθνική Πορτογαλίας από το 2015, όμως δε βρέθηκε στην τελική 23άδα του Φερνάντο Σάντος στο Euro 2016, όταν οι Ίβηρες στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης. Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι εμφανίσεις του με την Μπενφίκα τον έβαλαν στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα και από το 2017 είναι κάτοικος Καμπ Νου. Για τρία χρόνια, ο Πορτογάλος μπακ-χαφ αγωνίστηκε μαζί με τον Λιονέλ Μέσι, όμως πλέον η συνύπαρξή τους έφτασε στο τέλος.