7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Συμβιβασμός στο ντέρμπι.Η Ανόρθωση τις ευκαιρίες στο Β’ ημίχρονο ,η Ομόνοια φωνές για το πέναλτι

Συμβιβασμός στο ντέρμπι.Η Ανόρθωση τις ευκαιρίες στο Β’ ημίχρονο ,η Ομόνοια φωνές για το πέναλτι

By on 12 Σεπτεμβρίου, 2020 0 2621 Views

Ήταν και αυτή την φορά ένα ντέρμπι με πάθος,ένταση μονομαχίες και καλές φάσεις που τέλειωσε όπως και πέρσι ισόπαλο ,αυτή τη φορά 1-1.Η Ομόνοια ήταν σαφώς καλύτερη στο Α’ημίχρονο και με ευέλικτο σχήμα στην επίθεση ταλαιπώρησε την άμυνα της Ανόρθωσης και προηγήθηκε ενλω είχε απειλήσει και σε άλλες περιπτώσεις έχοντας ηρεμία και έλεχγο του αγώνα.Η Ανόρθωση σε αυτό το διάστημα ήταν νευρική και ασυντόνιστη με πολλά πουλήματα της μπάλας και με προβλήματα όταν έβγαινε μπροστά η Ομόνοια.

Πριν το τέλος του ημιχρόνου η Ανόρθωση ευτύχηδε να ισοφαρίσει με ένα πέναλτι πιυ αμφισβητεί έντονα η Ομόνοια .Ο αμυντικός φάνηκε να βάζει το χέρι στην πλάτη του επιθετικού της Ανόρθωσης αλλά σηκώνει πολλή συζήτηση αν τέτοια επαφή είναι παράβαση για πέναλτι και αν δεν το έδιινε ο διαιτητής μάλλον δεν θα το ζητούσε κανένας.

Στι β’ημίχρονο η Ανόρθωση ανέβηκε και με την είσοδο του Αρτυματά έκλεισε κάποια τρύπα στο κέντρο και ήταν η ομάδα που έφθασε κοντά στο δεύτερο γκολ όμως ο Φαμπιάνο γταν εκπληκτικός και σταμάτησε το πλασέ του Μαργκάσα ενώ ο Γκαλίτσιος αστόχησε από κοντά για να χάσει την ευκαιρία του αγώνα ο Χριστοφή στο 90′ όταν ο Ελουντού του έδωσε πάσα πάρε-βάλε και έκανε άτσαλο σουτ ενώ ήταν μονος μπροστά στην εστία.

Γενικά το ισόπαλο αποτέλεσμα σε ένα εκτός εδρας ντέρμπι είναι καλύτερο για την Ομόνοια άσχετα με τα παράπονα της για το πέναλτι .Η Ανόρθωση δεν ήταν καθόλου καλή στο Α’ημίχρονο και οι ευκαιρίες στο φινάλε της αφήνουν μια γεύση πικρίας ωστόσο με τη συνολοκή εικόνα του αγώνα δεν πρέπει να έχει παράπονο για τον βαθμό.

Ο Σενέ άνοιξε το σκορ για την Ομόνοια στο 15΄ με ωραίο πλασέ με διπλή προσπάθεια μετά από ασίστ του Τιάγκο και ολιγορία του Σίλτενφελντ , με τον Οκριασβίλι να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 45΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Η παράβαση δόθηκε σε πτώση του Καλτσά σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Λανγκ. Μια φάση που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι το 80΄ δεν υπήρχαν φάσεις γύρω από τις δύο εστίες, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο φινάλε και να χάνουν 3 ξεκάθαρες ευκαιρίες.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Βργκοτς, Σίλντενφελντ, Κορέια, Νταουσβίλι, Μαργκάσα, Χουσμπάουερ (46΄ Κ. Αρτυματάς), Καλτσάς (66΄ Χριστοφή), Οκριασβίλι (82΄ Ελουντού), Μανιάς
Στον πάγκο:
 Παπαδόπουλος, Π. Αρτυματάς, Πηλέας, Αμπαρτζουμιάν, Σελίν, ΚορρέαΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Μαυρίας, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέζιακς, Γκόμεθ (66΄ Γκόμες), Κούσουλος, Παπουλής (46΄ Ασάντε), Τιάγκο, Μποτεάκ, Σενέ (70΄ Ντούρις)
Στον πάγκο:
 Κυριακίδης, Χούμποτσαν, Κίκο, Χαραλάμπους, Τζιωνής, ΛοΐζουΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κυριάκος Χριστοδούλου (Ο. Τζιωρτζής, Γ. Σάββα), 4ος: Δ. Κουμή
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μανιάς, Καλτσάς, Βργκοτς, Ελουντούμ Νταουσβίλι / Γκόμεθ, Παπουλής, ΜαυρίαςΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ: 
«Αντώνης Παπαδόπουλος»
ΘΕΑΤΕΣ: 2.500