27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024

Με συνταγή Ανδρονίκου πρώτη νίκη για τον Ερμή

By on 14 Σεπτεμβρίου, 2020 0 7726 Views

Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Ερμή είναι γεγονός. Η ομάδα της Αραδίππου με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ραφίνια και Καϊκέ, έφυγε με μεγάλο διπλό από το Δασάκι επικρατώντας 2-0 του Εθνικού, μια νίκη την οποία χρειαζόταν πολύ και στο ντεμπούτο του Νίκου Ανδρονίκου στον πάγκο ξεκόλλησε από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη η ομάδα της Άχνας προσπάθησε, ήταν καλύτερη σε μεγάλα χρονικά διαστήματα αλλά δεν αξιοποίησε την υπεροχή της χάνοντας και πέναλτι.
Το ματς…
Από πολύ νωρίς έπιασε καλό ρυθμό το παιχνίδι με φάσεις εκατέρωθεν μπροστά από τις δύο εστίες, με την διαφορά ότι οι δύο ομάδες αγωνίζονταν με διαφορετική τακτική. Ο Εθνικός προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να κυκλοφορήσει, ενώ ο Ερμής έδωσε χώρο στον αντίπαλο και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα με κύριο εκφραστή τον Ραφίνια ο οποίος ήταν ασταμάτητος και δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα του Εθνικού. Από την άλλη στο α΄ μέρος από πλευράς Εθνικού ο Μάριος Ηλία έβγαλε δύο μπαλιές στον Κουσιάππα αλλά και τις δύο ο νεαρός δεν βρήκε στόχο, την πρώτη με το κεφάλι και την δεύτερη με πλασέ.
Αυτός ο απίστευτος ρυθμός κράτησε μέχρι το 20λεπτο, ενώ στην συνέχεια το παιχνίδι «πάγωσε» και η δύναμη πήρε περίοπτη θέση με μονομαχίες στην μεσαία γραμμή που πολλές φορές ήταν σκληρές. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι και το φινάλε του πρώτο ημιχρόνου και το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων στο πρώτο μισό του αγώνα.
Ο Εθνικός μπήκε κεφάτος στην επανάληψη, είχε 2-3 καλές ευκαιρίες, δεν άνοιξε το σκορ και η μπάλα τον τιμώρησε. Ο προπονητής του Ερμή Νίκος Ανδρονίκου έριξε τον Κονέ στο παιχνίδι καις την πρώτη του επαφή με τον μπάλα άνοιξε το σκορ μετά από ασιστ του Ραφίνια, με τον Βραζιλιάνο λίγο αργότερα από δημιουργός να γίνει εκτελεστής και με μια γκολάρα να κάνει το 2-0. Από την στιγμή που ο Εθνικός έχασε την μεγάλη ευκαιρία να μπει στο παιχνίδι με το χαμένο πέναλτι του Ηλία, όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο Ερμής διαχειρίστηκε σωστά το υπερ του σκορ και στο τέλος πανηγύρισε.

Πάντως ο Εθνικός εδικαιούτο άλλα δυο πέναλτι πέραν από το ένα που κέρδισε.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Ντ.Κλάφουριτς): Μπογκαντίνοφ, Ιωάννου, Μ.Ηλία, Παπαγεωργίου, Σάντος, Κουντόμπιακ, Γκόρουμπετς, Κοστόφσκι (67΄ Ντόλεζαλ), Χριστοφή, Κουσιάππα (77΄ Ζάκπα), Κουμής (68΄ Μωυσέως)Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Περατικός, Μιγκελίτο, Ντέιβινσον,  Πρόγιτς,  Κυπριανού

ΕΡΜΗΣ (Ν.Ανδρονίκου): Καϊκέ Δημητρίου, Γαβριήλ, Μέιρα (82΄ Καϊσερλίδης), Ρουσιάς (57΄ Κονέ), Ντίας, Ραφίνια, Σάντο, Κυριακίδης, Βαλλιάνος (68΄ Οκόχ), ΠέδροΣτον πάγκο: Φυρινίδης, Αντωνίου, Παπαθανασίου, Αγιετί, Κύπρου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ηλία/Δημητρίου, Ραφίνια

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Τσούκκας Αβραάμ
Παρατηρητής:  Καπιτανής Κώστας