28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024

Αυθορμητισμός, έκτροπα και διερεύνηση

By on 17 Σεπτεμβρίου, 2020 0 394 Views

Δυο ανακριτικές ομάδες σε Λευκωσία και Λεμεσό συστάθηκαν για διερεύνηση των όσων ακολούθησαν της πρόκρισης της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας πλην των πετροβολισμών έξω από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ, υπήρξε και τραυματισμός μέλους της Δύναμης ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας.

Το όχημα του εν λόγω αστυνομικού δέχθηκε πέτρες από τρία πρόσωπα που έφεραν κουκούλες στα πρόσωπα. Ο αστυνομικός είχε κατέβει για να δει αν προκλήθηκαν ζημιές στο όχημά του με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση. Η υπόθεση διερευνάται ενώ ο τραυματίας φέρει κάταγμα στο πρόσωπο.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, 34χρονος κατήγγειλε ότι μια ομάδα από νεαρά πρόσωπα έριξε πέτρες στο αυτοκίνητό του, στο οποίο προκλήθηκε ζημιά ύψους €500 περίπου. Επίσης, μια 41χρονη κατήγγειλε ότι ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της προκλήθηκε ζημιά από πέτρα που κτύπησε στο τζάμι του αυτοκινήτου, ενώ δεύτερη πέτρα εισήλθε εντός του οχήματος από το σπασμένο παράθυρο και την κτύπησε στο αριστερό πλευρό με αποτέλεσμα προκαλώντας της ελαφρύ μώλωπα.

Η Αστυνομία διερευνά επίσης και περιστατικά με κροτίδες ενώ κληθείς ο Εκπρόσωπος να απαντήσει στο γιατί η Αστυνομία δεν μερίμνησε να κλείσει δρόμους προκειμένου να μην προκληθούν έκτροπα ανέφερε ότι αυτό δεν ήταν κάτι που μπορούσε να προβλεφθεί αφού ο αυθορμητισμός της νίκης οδήγησε πολλούς οπαδούς στους δρόμους για πανηγυρισμούς.

«Υπήρχαν διαταγές επιχειρήσεων. Ήταν αναπάντεχο. Δεν θα μπορούσαμε να δράσουμε διαφορετικά», είπε ο κ.Ανδρέου.