7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γυρίζει με την πρόκριση και ο Απόλλωνας.Κέρδισε τον ΟΦΗ 1-0.(3Χ3 η Κύπρος στην Ευρώπη)

Γυρίζει με την πρόκριση και ο Απόλλωνας.Κέρδισε τον ΟΦΗ 1-0.(3Χ3 η Κύπρος στην Ευρώπη)

By on 17 Σεπτεμβρίου, 2020 0 1104 Views

Την πρόκριση του στον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ πανηγύρισε ο Απόλλωνας ο οποίος επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» με γκολ του Σάλαϊ και θα βρει απέναντι του την Πολωνική Λεχ Πόζναν. Ήταν μια επαγγελματική-νίκη πρόκριση, ο Απόλλωνας έκανε όσα έπρεπε να κάνει και πήρε το εισιτήριο.3Χ3 για την Κύπρο στην Ευρώπη αφού πρηγήθηκαν οι επιτυχίες της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ
Το ματς:
Μέχρι το πρώτο 15λεπτο ο ΟΦΗ έβγαλε περισσότερη διάθεση αλλά δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να προσπαθεί να βγει στις αντεπιθέσεις και να μένει ως εκεί. Μετά το 15λεπτο ο Απόλλωνας ανέβασε στροφές, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο αλλά πέραν από 1-2 μακρινά σουτ τα οποία έφυγαν έξω δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Βάτερμαν. O ρυθμός έπεσε στην συνέχεια, ήταν ξεκάθαρο ότι φοβόταν η μία ομάδα την άλλη και δεν είδαμε κάτι το ιδιαίτερο μέχρι και το 42ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Απόλλωνας καρδιοχτύπησε καθώς ο Φιγκουιρεδο από καλή θέση μέσα στην περιοχή έκανε το πλασέ αλλά ο Δημητρίου έκανε μεγάλη απόκρουση σε κόρνερ και κράτησε το μηδέν. Ήταν και η μοναδική καλή φάση του α΄ μέρους, με τις δύο ομάδες να κατηφορίζουν με το 0-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Ο Απόλλωνας μπήκε αποφασισμένος στην επανάληψη να δείξει στον ΟΦΗ ότι δεν θέλει τίποτα λιγότερο από τη νίκη-πρόκριση και το πολύ γρήγορο γκολ του Σάλαϊ στο 50΄ ήταν πολύ σημαντικό. Ο Απόλλωνας συνέχισε να ήταν καλύτερος αλλά στην πορεία οι αλλαγές του Σίμου έκαναν πιο επιθετικό τον ΟΦΗ. Ο Απόλλωνας έδωσε χώρο στον αντίπαλο και διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ του αποτέλεσμα. Ουσιαστικά ο Απόλλωνας κράτησε πίσω και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα και ήταν μια τακτική η οποία του βγήκε. Θα μπορούσε μάλιστα να πετύχαινε και δεύτερο γκολ αν ήταν πιο προσεκτικός. Η ουσία είναι ότι το σκορ δεν άλλαξε και ο Απόλλωνας προκρίθηκε.

ΟΦΗ (Γ.Σίμος): Βάτερμαν, Μαρινάκης (67΄ Ναμπί), Σελίμοβιτς, Βούρος, Ουές, Στάικος (67΄ Σολίς), Μεγιάδο, Νέιρα, Γιαννούλης (80΄ Κοροβέσης), Φιγκουιρέδο, Σαρδινέρο
Στον πάγκο: Σωτηρίου, Σακόρ,  Γκαργκαλατζίδης

ΑΠΟΛΛΩΝ (Σ.Αυγουστή): Δημητρίου, Ρομπέρζ, Γιούστε, Πέδρο (46΄ Πίττας), Σάλαι, Σακέτι, Ντένιτς, Αγκίρε, Ματέι (46΄ Μπένσοπ), Ντιγκινί, Νταμπό (78΄ Γιαννιώτας).
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Μάρκοβιτς,  Κυριάκου, Βασιλείου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιαννούλης, Νέιρα, Σελίμοβιτς, Μεγιάδο/Ντένιτς, Μπένσοπ, Σακέτι

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
 Φάμπιο Μαρέσκα (Ιταλία) (Τσίρο Καρμπόνε-Τζιόρτζιο Περέτι) Πιέρο Τζακομέλι