2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ώρα να ασχοληθεί με την Δεοντολογία ο ΠτΔ. Αυτός που διόρισε την διέσυρε και την διέλυσε

Ώρα να ασχοληθεί με την Δεοντολογία ο ΠτΔ. Αυτός που διόρισε την διέσυρε και την διέλυσε

By on 4 Οκτωβρίου, 2020 0 1098 Views

O άνθρωπος που όταν διεκδικούσε στις εκλογές την προεδρία της ΚΟΕ αναφερόμενος στον αντίπαλο   του , τον κ. Ντίνο Μιχαηλίδη που αφιέρωσε την ζωή του στον αθλητισμό ,δήλωσε ότι <<το γήρας ουκ έρχεται μόνον >> δείχνοντας ασέβεια  σε έναν άνθρωπο μεγαλύτερο του αλλά με πολύ μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό με μεγάλη εκτίμηση(εξού  και έχασε τις εκλογές δυο φορές σε διάστημα λίγων μηνών παρά το γεγονός ότι είχε και στήριξη από  διάφορα κομματικά δεκανίκια από δυο κόμματα διαφορετικής ιδεολογίας).Αφού απέτυχε να εκλεγεί ακολούθησε τον δρόμο του διορισμού σε θέσεις, αφού δεν κατόρθωσε όσες φορές διεκδίκησε αξιώματα με  εκλογές να πετύχει. Χωρίς καμιά ουσιαστική προσφορά στον αθλητισμό κέρδισε  διορισμούς σε σημαντικές καρέκλες. Σε αυτό τον άνθρωπο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πρόσφερε ακόμα μια θέση, ακόμα μια ευκαιρία αλλά καταχράστηκε την εμπιστοσύνη του προέδρου και διέλυσε την σημασία του θεσμού που του ανατέθηκε να υπηρετήσει.

Δεν είναι δυνατό ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους να συνεχίσει να είναι πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του αθλητισμού. Μπορεί να μην λήφθηκε υπόψη το ατόπημα του στην αντιδεοντολογική του συμπεριφορά απέναντι σε ένα άνθρωπο με ιστορία στον αθλητισμό όταν διεκδικούσε την προεδρία της ΚΟΕ, αλλά σήμερα δεν μπορεί να είναι ανεκτός από μια σοβαρή κυβέρνηση στην θέση του προέδρου της επιτροπής δεοντολογίας όταν διέσυρε και διέλυσε  την σημασία της λέξης ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ,με ενέργειες και δηλώσεις του. Ύβρισε και πρόσβαλε παράγοντες που πρόσφεραν πολλά χρήματα και θυσίασαν χρόνια από τη ζωή τους για την πρόοδο των σωματείων τους και του ποδοσφαίρου, αποκαλώντας τους παράγοντες παλαιολιθικής εποχής γιατί τόλμησαν να επικρίνουν την αντιδεοντολογική του συμπεριφορά. Αμφισβήτησε την υποχρέωση άλλων θεσμικών οργάνων να εκδώσουν ανακοινώσεις και να αναφέρουν ότι δεν ίσχυε η φημολογία που ο ίδιος διέδωσε για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα σε αγώνα που ο ίδιος για δικούς του λόγους θεώρησε ύποπτο και από το πρωί μέχρι το βράδυ έκανε παρέλαση στα ΜΜΕ  διασύροντας ομάδες και παίκτες με υποψίες και φήμες πριν καν κάνει στοιχειώδη διερεύνηση.

Ένας άνθρωπος που δεν σέβεται τη ηλικία και την προσφορά ανθρώπων στον αθλητισμό (παρόλο και που ό ίδιος δεν είναι στο άνθος της νιότης του)και συμπεριφέρεται σαν απόλυτος αυτοκράτορας άλλων εποχών δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως σωτήρας του αθλητισμού από τον οποίο πήρε χωρίς να προσφέρει τίποτα. Και σίγουρα έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας και δεν μπορεί να είναι ο άνθρωπος που θα καθαρίσει τον στάβλο του Αυγεία…

Είναι βέβαιο ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει την σημασία της λέξης Δεοντολογία ούτε διαθέτει την ευθιξία να παραιτηθεί αφού θεωρεί ότι ο διορισμός του ήταν ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς από αυτούς που δεν τον ψήφισαν για πρόεδρο της ΚΟΕ και για να ικανοποιήσει δικά του απωθημένα. Άλλωστε εκτός από βαρύγδουπες δηλώσεις για επιλεκτικά θέματα από την ημέρα του διορισμού του επί της ουσίας ουδέν έπραξε.

Το βέβαιο είναι ότι το θέμα του θα πρέπει να το δει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από την επιστροφή του από το σημαντικό ταξίδι στην σύνοδο των αρχηγών κρατών της ΕΕ.

Ήδη ότι ζημιά μπορούσε να κάνει στον θεσμό που του εμπιστεύθηκαν την έκανε εξαφανίζοντας κάθε ίχνος αξιοπιστίας και ελπίδας ότι μπορεί να λειτουργήσει ο θεσμός για επίλυση προβλημάτων στον Αθλητισμό και τουλάχιστον για όσους νοιάζονται ,αυτό εξαιρέθηκε με τις πράξεις του από τον ρόλο του σύγχρονου Ηρακλή που θα καθαρίσει τον στάβλο του Αυγεία.