2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Τα Α’ Δημοσιογραφικά Βραβεία ΕΑΚ.(Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 στο Ολυμπιακό Μέγαρο)

Τα Α’ Δημοσιογραφικά Βραβεία ΕΑΚ.(Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 στο Ολυμπιακό Μέγαρο)

By on 6 Οκτωβρίου, 2020 0 705 Views

Τα  Α’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) είναι ενώπιον μας! Στις 19:30 σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, θα τιμηθούν οι εννιά δημοσιογράφοι σε επτά κατηγορίες, η εργασία των οποίων διακρίθηκε από την κριτική επιτροπή των Βραβείων.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εννιά νικητές των επτά κατηγοριών, είναι οι πιο κάτω:

«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»: Σάκης Σαββίδης

«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΠΟΡ»: Ανδρέας Ιακώβου

«ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ»: Μιχάλης Μιχαηλίδης, Ανδρέας Κάτσιης (δημοσιογράφοι), Θεοδώρα Ιακώβου (φωτογράφος)

«ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ»: Χάρης Μιλτιάδους

«WEB TV»: Πάνος Λάρκος

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ»: Άντρη Κασάπη

«ΕΡΕΥΝΑ»: Κώστας Πραξιτέλους

Τα Α´ Δημοσιογραφικά Βραβεία παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου. Χορηγός των Βραβείων είναι ο Μέγας Χορηγός της ΕΑΚ, η ΟΠΑΠ Κύπρου. Υποστηρικτές είναι οι Χρυσοί Χορηγοί της ΕΑΚ, η Cytavision και η UNICARS. Τα έπαθλα είναι προσφορά της εταιρείας Hercules.

Στην τελετή θα παρευρεθούν αυστηρά 50 άτομα, με πρόσκληση, ενώ θα ακολουθηθούν όλες οι οδηγίες για προστασία από τον COVID-19, ακολουθώντας έτσι το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας. Μόνο οι εννιά νικητές των επτά κατηγοριών είχαν το δικαίωμα για ένα συνοδό.

Για να δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελετή όσοι επιθυμούν, διευθετήθηκε η ζωντανή μετάδοση μέσω των καναλιών της ΕΑΚ σε YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=GB3o6lwz-nM) και Facebook (www.facebook.com/CyprusSportsWriters/).

Θυμίζουμε ότι η κριτική επιτροπή των Α´ Δημοσιογραφικών Βραβείων αποτελείται από τους καθ. Νίκο Καρτακούλλη, Σάββα Κοσιάρη, Χριστίνα Λοΐζου, καθ. Πάνο Ραζή, Άντρη Σιάλου, Λουκή Τερεζόπουλο, Κάλλη Χατζηιωσήφ, Μάριο Χατζηστυλλή, Πέτρο Χατζηχριστοδούλου.

Τιμητικές βραβεύσεις

Πέραν από τους νικητές των επτά κατηγοριών, θα τιμηθούν και οκτώ δημοσιογράφοι, μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΕΑΚ, οι οποίοι εξέδωσαν αξιοσημείωτο δημοσιογραφικό έργο τον τελευταίο χρόνο, όπως βιβλία, ντοκιμαντέρ ή έρευνα. Πρόκειται για τους δημοσιογράφους Δημήτρη Γιόκκα, Βόρι Καραγιάννη, Αντώνη Κατσαρό, Φάνη Μακρίδη, Φρίξο Μασούρα, Στέλιο Παπαμωυσέως, Πάμπο Στυλιανού, Παναγιώτη Φελλούκα.

Η ΕΑΚ ιδρύθηκε το 1973 και αποτελεί το θεσμοθετημένο όργανο εκπροσώπησης των δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ στην Κύπρο. Από το 1974 η ΕΑΚ έχει το προνόμιο να διοργανώνει τη Γιορτή Αρίστων, που αποτελεί τη σημαντικότερη αθλητική τελετή βράβευσης στην Κύπρο και η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).