1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Χάσαμε φιλικά από την Τσεχία(1-2).Πρώτο γκολ με την Εθνική ο Λοίζου

Χάσαμε φιλικά από την Τσεχία(1-2).Πρώτο γκολ με την Εθνική ο Λοίζου

By on 7 Οκτωβρίου, 2020 0 808 Views

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η Εθνική ομάδα της Κύπρου από την Τσεχία σε φιλικό που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης (07/10) στην ΑΕΚ Αρένα.
Η Εθνική ομάδα δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα με τους ποδοσφαιριστές στα πρώτα λεπτά να μην είναι συγκεντρωμένοι και να υποπίπτουν σε σωρεία λαθών.
Η Τσεχία πήρε προβάδισμα στο 13’ με κεφαλιά του Χόλεμ μετά την αδράνεια των αμυντικών της Κύπρου και την άστοχη έξοδο του Κυριακίδη στο κόρνερ των φιλοξενουμένων.
Η πρώτη καλή φάση για την Κύπρο καταγράφηκε στο 20’ με σουτ του Λοϊζου, ενώ ο Κωστή έσωσε  την Κύπρο από βέβαιο γκολ πριν από το ημίωρο, όταν απέκρουσε πάνω του στο σουτ του Νταρίντα την ώρα που αυτός βρισκόταν στην γραμμή της εστίας του Κυριακίδη.
Η Κύπρος έφερε στα ίσα το ματς στο 32′ με τον Λοϊζού ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των Τσέχων και με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.Αυτό είναι το πρώτο γκολ του νεαρού διεθνή στην τρίτη του συμμετοχή στην Εθνική. Η Τσεχία είχε δοκάρι με κεφαλιά του Πρόβοντ, δύο λεπτά αργότερα. Το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Γκόγκιτς στον Βίντρα έδωσε την ευκαιρία στους Τσέχους να πάρουν προβάδισμα με 2-1 στο 43’ με τον Νταρίντα.
Στην επανάληψη, η Κύπρος άρχισε τον αγώνα με τρεις αλλαγές, όμως, δεν μπόρεσε ν’ απειλήσει την αντίπαλη εστία, ενώ η Τσεχία είχε τον έλεγχο και την κατοχή και είχε δυο καλές ευκαιρίες με τους Βίντρα και Πέτρασεκ.

ΚΥΠΡΟΣ: Κυριακίδης, Αντωνίου, Καρώ (Σπόλιαριτς 64′), Χ. Σιέλης, Ιωάννου, Κωστή (Αρτυματάς 46′), Γκόγκιτς (Χάμπος 46′), Κάστανος (Κατελάρης 46′), Ζαχαρίου (Χριστοφή 73′), Λοΐζου, Κακουλλής (Πίττας 73′).

ΤΣΕΧΙΑ: Κούμπεκ, Καντέραμπεκ, Πέτρασεκ, Χόβορκα, Νόβακ (Κραλ 62′) Μπάρακ, Χολές (Ματέγιου 62′), Πρόβοντ, Νταρίντα (Ντότσκαλ 70′), Σέβτσικ (Μάσοπουστ 70′), Βίντρα (Χλόζεκ 62′).

Το απόγευμα της Πέμπτης η αποστολή της Εθνικής μας θα αναχωρήσει για το Λουξεμβούργο, εκεί όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Εθνική ομάδα της χώρας για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Κατηγορίας του Nations League.