4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Όλα ανοικτά για παράταση μέτρων σε Λάρνακα/Αμμόχωστο.Παραβίαση διατάγματος από προπονητή

Όλα ανοικτά για παράταση μέτρων σε Λάρνακα/Αμμόχωστο.Παραβίαση διατάγματος από προπονητή

By on 8 Οκτωβρίου, 2020 0 483 Views

Η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport fm 104.0.

Όντως προπονητής παραβίασε τα διατάγματα; «Είχαμε ενημέρωση ότι εντοπίστηκε προπονητής με ομάδα παιδιών σε σχολείο στην επαρχία Αμμοχώστου να κάνουν προπόνηση. Αυτό αποτελεί παραβίαση των διαταγμάτων, υπάρχει απαγόρευση για δύο εβδομάδες και αυτό δεν μας ευχαριστεί καθόλου. Τα μέτρα λήφθηκαν για πολύ συγκεκριμένους λόγους και πάνω από όλα είναι η υγεία».

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, υπάρχουν και άλλες καταγγελίες; «Υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιες ομάδες μεμονωμένα μαζεύονται και προπονούνται παρά τα μέτρα που είναι σε ισχύ. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι ομάδες των επαρχιών που επηρεάζονται αναζητούν τρόπους να κάνουν προπονήσεις σε άλλες επαρχίες. Τα μέτρα δεν λήφθηκαν γιατί δεν μας αρέσουν τα γήπεδα στην Λάρνακα και στην Αμμόχωστο αλλά γιατί βρέθηκαν αυξημένα κρούσματα που σχετίζονται με τον χώρο του ποδοσφαίρου».

Πως χειρίζεστε αυτές τις παραβιάσεις; «Τα θέματα παραβιάσεων τα χειρίζεται η αστυνομία».

Για ομάδες από την Λάρνακα που νοικιάζουν γήπεδα στην Λευκωσία να προπονούνται, αυτό γίνεται; «Πρακτικά γίνεται, αλλά ηθικά όχι. Ο σκοπός δεν είναι να ξεγελάσουμε τις αρχές αλλά ο σκοπός πρέπει να είναι να προστατεύσουμε τα παιδιά και να μην ξεφύγουν τα κρούσματα».

Δεν έχουν και οι γονείς ευθύνη; «Έχουν και οι γονείς ευθύνη. Δεν θέλουμε να στερήσουμε από τα παιδιά τις δραστηριότητες τους και κάτι που τους κάνει χαρούμενους και συμβάλει και στην υγεία τους. Είναι προσωρινά μέτρα και είναι στο χέρι μας αν θα είναι επεκταθούν τα μέτρα ή όχι».

Υπάρχει το ενδεχόμενο να επεκταθούν τα μέτρα σε Λάρνακα και Αμμόχωστο που επηρεάζουν και τους αγώνες που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών; «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά».

Τι θα ισχύσει για παράδειγμα όταν ένας αθλητής και βγαίνει συνεχώς θετικός; «Αν περάσουν 21 μέρες αποδεσμεύεται αυτόματα όπως γίνεται με όλους. Αυτό γιατί επιστημονικά οι μελέτες έχουν δείξει ότι δεν είναι μεταδοτικός μετά από 21 μέρες».