28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κατέβασε τα ρολά ο Δημητρίου και η Εθνική μας πήρε τον πρώτο βαθμό στον όμιλο(0-0 με το ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ)

Κατέβασε τα ρολά ο Δημητρίου και η Εθνική μας πήρε τον πρώτο βαθμό στον όμιλο(0-0 με το ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ)

By on 13 Οκτωβρίου, 2020 0 705 Views

Η Εθνική μας αυτή την φορά είχε πάθος και μαχητικότητα με περισσότερη διάθεση.Δεν απείλησε ιδιαίτερα αλλά έφτιαξε κάποιες προυποθέσεις για γκολ που δεν ήρθε κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν. Είχε όμως ένα εκπληκτικό Δημήτρη Δημητρίου κάτω από τα δοκάρια ο οποίος στο ντεμπούτο του ήταν ανίκητος, έκανε εξαιρετικές αποκρούσεις, έπιασε πέναλτι με αποτέλεσμα να κρατήσει το 0-0 για να πάρει η Εθνική μαςς τον πρώτο της βαθμό στον όμιλο του Nations Legaue δείχνοντας σημάδια βελτίωσης.Αν μη τι άλλο είχε πάθος κσι διάθεση η Εθνική μας.Δεν σκόραρε αλλά πρώτη φορά κράτησε το μηδέν…
Το ματς..

Η Εθνική μας μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και από το ξεκίνημα έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο. Μάλιστα σε 3-4 περιπτώσεις απείλησε την εστία τον Αζέρων, την στιγμή που ο αντίπαλος έδειχνε ανήμπορος να τα βγάλει πέρα με την πίεση που έβαλαν ψηλά οι διεθνείς μας. Στο 12΄ ο Τζιωνής δεν βρήκε στόχο στο σουτ το οποίο έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια και από εκείνο το σημείο και μετά άλλαξε η ρώτα. Οι Αζέροι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, έβαλαν πίεση και χρειάστηκε ο Δημητρίου στο ντεμπούτο του να κρατήσει ζωντανή την Εθνική μας. Αφού έπιασε δύο τετ α τετ των Σεϊντάεφ και Σαντίκοφ, απέκρουσε και πέναλτι του Γκαράγεφ και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να πανηγυρίσουν. Και εκεί που η Εθνική μας έπρεπε να πάρει τα πάνω της, δυσκολευόταν να δημιουργήσει και χρειάστηκε και για τέταρτη φορά ο Δημητρίου να σταματήσει τον Σεϊντάεφ με εξαιρετική απόκρουση για να κατηφορίσουν με το 0-0 οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Μπήκε με διάθεση και στην επανάληψη η ομάδα μας, σε ένα δεύτερο μέρος που δεν είχε πολλές φάσεις. Στην διπλή προϋπόθεση για την ομάδα μας δεν μπόρεσαν να σκοράρουν Χριστοφή και Αντωνίου όπως ούτε και ο Πίττας στο σουτ του έπιασε από καλή θέση. Δεν προλάβαμε να κάνουμε φάσεις και ήρθε πάλι τεράστια ευκαιρία από τους Αζέρους. Ο Δημητρίου απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Σειντάεφ και στην επαναφορά ο Δημήτρης απέκρουσε και το νέο σουτ του Χατζίγεφ από κοντά. Με την ενφάνιση του ο Δημητρίου επιβεβαίωσε την ικανότητα και την φόρμα που έχει στην φετινή περίοδο.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

 Σέντρα του Αντωνίου από δεξιά, η γυριστή κεφαλιά του Πιέρου Σωτηρίου έφυγε έξω.

 Απειλεί η Κύπρος. Ο Αντωνίου έκανε το συρτό γύρισμα στην περιοχή αλλά έπεσε σωστά και μπλόκαρε ο Μαγκομεντιαλίγεφ.

12΄ Καλή στιγμή για την Κύπρο. Ωραία ενέργεια από τον Χάμπο, έδωσε στον Τζιωνή λίγο εκτός περιοχής, αυτός έπιασε το σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μαγκομεντιαλίγεφ.

16΄ Μεγάλη ευκαιρία για το Αζερμπαϊτζαν. Λάθος του Λαίφη, ο Σειντάεφ βγήκε τετ α τετ με τον Δημητρίου αλλά ο τερματοφύλακα του Απόλλωνα Δημητρίου έπεσε σωστά και απέκρουσε την μπάλα.

20΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Αζέρους αλλά και πάλι ο Δημητρίου έπεσε σωστά και απέκρουσε το σουτ του Σαντίκοφ.

26΄ Ο Καρώ μάρκαρε τον Σεϊντάεφ και ο διαιτητής Γιόβιτς υπέδειξε εύκολα πέναλτι.

27΄ Ο Δημητρίου… ψάρεψε τον Γκαράγεφ, έπεσε σωστά και απέκρουσε το πέναλτι.

38΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Αζέρους και νέα μεγάλη απόκρουση από τον Δημητρίου. Από κοντά ο Σεϊντάγεφ έκανε το σουρ αλλά με το πόδι ο Δημητρίου πραγματοποίησε μια εξαιρετική απόκρουση.

56΄ Μακρινό σουτ του Ζαχαρίου, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

62΄ Ο Χριστοφή με τακουνάκι δεν μπόρεσε να δώσει πορεία στην μπάλα προς τα δίχτυα και στην εξέλιξη της φάσης ο Αντωνίου με στου έστειλε την μπάλα έξω.

76΄ Από καλή θέση ο Πίττας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

78΄ Φοβερή ευκαιρία για το Αζερμπαϊτζάν. Ο Δημητρίου απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Σειντάεφ και στην επαναφορά ο Δημήτρης απέκρουσε και το σουτ του Χατζίγεφ από κοντά

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Μαγκομεντιαλίγεφ, Χουσέινοφ, Μπαντάλοφ, Μουσταφαζάντε (70΄ Σεϊντίγεφ), Κρίβοτσουκ, Ιμπραχίμλι (57΄ Ντινίγεφ), Γκαράγεφ, Μουσταφάγεφ, Σαλάχλι (57΄ Αλασκάροφ), Σαντίκοφ (70΄ Χατζίγεφ), Σειντάεφ (81΄ Χορμπάνι)
Στον πάγκο: Μπαλάγεφ, Μπαϊράμοφ, Αλίγεφ, Α.Αμπντουλάγεφ, Τζαμάλοφ, Χαλιλζάντε

ΚΥΠΡΟΣ: Δημητρίου, Καρώ, Γουίλερ, Αντωνίου, Λαίφης, Χάμπος (46΄ Ζαχαρίου), Αρτυματάς, Τζιωνής (80΄ Κούσουλος), Κάστανος, Χριστοφή (69΄ Λοίζου), Σωτηρίου (18΄ Πίττας)
Στον πάγκο:  Κυριακίδης, Ν.Μιχαήλ,  Σιέλης, Κατελάρης, Θ.Ιωάννου, Μ.Ιωάννου, Γκόγκιτς,   Κακουλλής.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κρίβοτσουκ/Καρώ, Χάμπος, Λοίζου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φραν Γιόβιτς (Κροατία)
Α΄ ΒΟΗΘΟΣ: Ίβιτσα Μόντριτς (Κροατία)
Β΄ ΒΟΗΘΟΣ: Χίρβο Ράντιτς (Κροατία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Μάριο Ζέμπετς (Κροατία)