18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H Δανία προσγείωσε την Αγγλία μέσα στο Γουέμπλεϊ.Νίκη για το Βέλγιο

H Δανία προσγείωσε την Αγγλία μέσα στο Γουέμπλεϊ.Νίκη για το Βέλγιο

By on 14 Οκτωβρίου, 2020 0 544 Views

Η Δανία επικράτησε της Αγγλίας μέσα στο Γουέμπλεϊ με σκορ 1-0, ενώ οι Βέλγοι νίκησαν την Ισλανδία με 2-1 στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.

Tεράστιο διπλό κόντρα στην Αγγλία, η οποία αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 32ο λεπτό κατάφερε και πήρε η Δανία με σκορ 1-0 και πήγε στη δεύτερη θέση του ομίλου, σε ισοβαθμία με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκείτ. 

Οι Άγγλοι χρειάστηκε να αγωνιστούν από το 32ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας ενός ανόητου μαρκαρίσματος του Χάρι Μαγκουάιρ που είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και κατά συνέπεια την κόκκινη και αυτό τους κόστισε αρκετά, καθώς το ματς ήταν ακόμη στο 0-0. 

Το γκολ για τους Δανούς έβαλε, λίγο μετά την αποβολή του αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κρίστιαν Έρικσεν στο 35΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, όταν ο Ντιλένεϊ επωφελήθηκε από μία μακρινή μπαλιά και πήρε τη μπάλα στην περιοχή, με τον Κάιλ Γουόκερ να μην συνεννοείται καλά με τον Πικφορντ και να κάνει πέναλτι. 

Οι Άγγλοι είχαν ευκαιρίες στη συνέχεια να ισοφαρίσουν, όμως είτε έπεφταν πάνω στον Σμάιχελ, είτε σταματούσαν οι αμυντικοί την τελευταία στιγμή. Στο 66ο λεπτό ο Μάουντ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όμως ο τερματοφύλακας της Λέστερ κατάφερε και απέκρουσε την κεφαλιά του εντυπωσιακά. 

Λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης οι Άγγλοι έχασαν και την καλύτερη ευκαιρία τους στο παιχνίδι, όταν ο Κόαντι που είχε ανέβει μπροστά πήρε την κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα σε σημείο που ο Σμάιχελ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, όμως ο αρχηγός των Δανών Κίερ ήταν εκεί και έκοψε τη μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμη.

Ισλανδία – Βέλγιο 1-2

Έχοντας σε καλό βράδυ τον Ρουμελού Λουκάκου, που σκόραρε δύο φορές, το Βέλγιο επικράτησε της Ισλανδίας με 2-1 και σκαρφάλωσε στην 1η θέση του ομίλου, έχοντας 9 βαθμούς. 


Το σκορ για τους Βέλγους άνοιξε στο 9ο λεπτό ο Λουκάκου, κάνοντας για ακόμη μία φορά επίδειξη δύναμης, καθώς άντεξε ανάμεσα σε δύο Ισλανδούς, κατέβασε τη μπάλα από σέντρα του Αλντερβάιρελντ, γύρισε προς το τέρμα και με πολύ δυνατό σουτ νίκησε τον Ρούναρσον. Ο  Σέβαρσον κατάφερε να ισοφαρίσει για την Ισλανδία  στο 17΄, έπειτα απο πολύ όμορφη πάσα του Σιγκουριόνσον που τον έβγαλε απέναντι από τον Μινιολέ. Ωστόσο, οι Βέλγοι κατάφεραν και πήραν ξανά το προβάδισμα με τον Λουκάκου που ευστόχησε σε πέναλτι, το οποίο κέρδισε κιόλας ο ίδιος, κάνοντας το 2-1, σκορ που έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης. 

Η βαθμολογία του ομίλου:

  1. Βέλγιο 9
  2. Αγγλία 7
  3. Δανία 7 
  4. Ισλανδια 0