1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ομόνοια έγραψε ιστορία…Πήρε βαθμό στην Τούμπα στο πρώτο αγώνα της στους ομίλους(είχε ευκαιρίες και για τη νίκη)

Η Ομόνοια έγραψε ιστορία…Πήρε βαθμό στην Τούμπα στο πρώτο αγώνα της στους ομίλους(είχε ευκαιρίες και για τη νίκη)

By on 22 Οκτωβρίου, 2020 0 2098 Views


Η Ομόνοια κοίταξε στα μάτια τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα και μετρά ήδη έναν σημαντικό εκτός έδρας βαθμό στον δύσκολο 5ο όμιλο στον οποίο συμμετέχει ξεκινώντας με το δεξί την προσπάθεια της στους ομίλους του Γιουρόπα λιγκ στην πρώτη της παρουσία.Ο βαθμός μπορούσε να ήταν και νίκη αφού η Ομόνοια είχε ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο γκολ ωστόσο το Χ είναι μεγάλη επιτυχία…Ιστορικός βαθμός
Το ματς…
Η Ομόνοια μπήκε καλά στο παιχνίδι, αφού προσπάθησε να βάλει πίεση ψηλά με την πάροδο του χρόνου συνειδητά έδωσε γήπεδο στον αντίπαλο και προσπάθησε να χτυπήσει στον χώρο.
Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ήταν τον ΠΑΟΚ αλλά το πλασέ του Τσόλακ από κοντά βρήκε σε ετοιμότητα τον Φαμπιάνο. Το σκηνικό δεν άλλαξε, ο ΠΑΟΚ είχε γήπεδο, η Ομόνοια προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα αλλά και κατάφερε να αιφνιδιάσει με άλλο0 τρόπο. Σε ανύποπτο χρόνο οι «πράσινοι» έβαλαν πίεση από δεξιά και η μπαλιά του Λέζιακς πήγε συστημένη στον Μποτεάκ που δεν δυσκολεύτηκε να «καρφώσει» την μπάλα στα δίκτυα του Ζίβκοβιτς. Από εκείνο το σημείο και μετά η Ομόνοια διαχειρίστηκε άψογα το ματς και ήταν αυτή που είχε άλλη μια ευκαιρία με τον Παπουλής ο οποίος αν το έβαζε στο 40΄ ή αν έδινε στον Ντούρις οι «πράσινοι» θα πήγαιναν με άλλη δυναμική στα αποδυτήρια. Αλλά και το 0-1 με το οποίο… κατηφόρισαν ήταν πολύ καλό.
Έβαλε πίεση από το ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ, με την Ομόνοια να μην μπορούσε να αλλάξει δύο πάσες. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν την Ομόνοια στο δική της μισό και η υπεροχής τους καρποφόρησε με το γκολ του Μουργκ. Στην αμέσως επόμενης φάση ο Τζιωνής έχασε απίστευτη ευκαιρία για να κάνει το 2-1, ο Μάντεν αρνήθηκε πέναλτι στον Μποτεάκ σε ανατροπή από τον Μιχαηλίδη, το ματς έγινε ρώσικη ρουλέτα και σιγά, σιγά το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

 Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Σβάμπ έκανε την συρτή μπαλιά από αριστερά, ο Τσόλακ μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ αλλά σε ετοιμότητα ο Φαμπιάνο μπλόκαρε την μπάλα.

12΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ, η μπάλα έφυγε έξω.

15΄ ΓΚΟΛ. 0-1. Ο Λέζιακς πήρε την μπάλα από δεξιά, έκανε μια συρτή μπαλιά και ο Μποτεάκ με πλασέ μέσα από την περιοχή με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

40΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Παπουλής από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή κέρδισε τις κόντρες, η μπάλα έσκασε μπροστά του, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

44΄ Σουτ του Ζίβκοβιτς, σωστά τοποθετημένος ο Φαμπιάνο μπλόκαρε την μπάλα.

50΄ Σέντρα από τον Γιαννούλη, κεφαλιά του Τσόλακ, η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο.

54΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Δεν έδιωξε την μπάλα ο Μποτεάκ, ο Γιαννούλης έδωσε στον Τσόλακ το σουτ του οποίου έφυγε έξω.

56΄ ΓΚΟΛ. 1-1. Λάθος του Γκόμεθ, η μπάλα έφτασε στον Τσόλακ ο οποίος έστρωσε στον Μουργκ που με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο.

59΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Τζιωνής βρέθηκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, έκανε το πλασέ αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ με τα πόδια.

65΄ Καλό σουτ του Μουργκ, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

69΄ Απειλεί και πάλι ο ΠΑΟΚ. Ο Σβάμπ έπιασε το σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα ευτυχώς έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

70΄Καλο σου του Αουγκούστο η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

72΄ Ο Γιαννούλης στο δεύτερο δοκάρι έκανε το πλασέ αλλά έβαλε το πόδι σωτήρια ο Λούφτνερ και έδιωξε σε κόρνερ.

76΄ Λανθασμένα ο Μάντεν δεν υπέδειξε πέναλτι για την Ομόνοια σε ανατροπή του Μποτεάκ από τον Μιχαηλίδη. Η επαναληπτική προβολή δείχνει παράβαση κάτω στα πόδια.

ΠΑΟΚ (Α.Φερέιρα): Ζ.Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μάτος (61΄ Σοάρες), Σβάμπ, Εσίτι (46΄ Αουγκούστο), Γιαννούλης, Μουργκ (74΄ Μπίσεσβαρ), Τσόλακ (61΄ Σβιντέρσκι), Α.Ζίβκοβιτς (14΄ Τζόλης)
Στον πάγκο: Πασχαλάκης,  Μιχάι,  Λυρατζής,  Νινούα,  Τσιγάρας, Κούτσιας

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέζιακς, Γκόμεθ (75΄ Κούσουλος), Γκόμες, Τζιωνής, Μποτεάκ(90΄Λοϊζου), Παπουλής (75΄ Ασάντε), Ντούρις (75΄ Κακουλλής)
Στον πάγκο: Παναγή, Κυριακίδης, Σέχου, Κίκο, Σενέ, Παναγιώτου, Μαυρίας, Τιάγκο, Λοίζου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ίνγκασον, Γιαννούλης/ Μποτεάκ, Λανγκ, Τζιωνής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπόμπι Μάντεν (Σκωτία)
Α΄ ΒΟΗΘΟΣ: Ντέιβιντ Ρουμ (Σκωτία)
Β΄ ΒΟΗΘΟΣ: Γκρέιμι Στιούαρντ (Σκωτία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Ντόναλντ Ρόμπερτσον (Σκωτία)