5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ακόμα δυο μέλη παραιτήθηκαν.Έμειναν μόνο δυο στην Επιτροπή Δεοντολογίας.Πως λειτουργεί;

Ακόμα δυο μέλη παραιτήθηκαν.Έμειναν μόνο δυο στην Επιτροπή Δεοντολογίας.Πως λειτουργεί;

By on 2 Νοεμβρίου, 2020 0 586 Views

Από τα πέντε μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, τρία έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πέρα από τον Νίκο Καρτακούλη που ήταν αντιπρόεδρος του σώματος, και την παραίτηση του αποκσλύψαμε από το μεσημέρι,τις παραιτήσεις τους έχουν δώσει ακόμη δύο μέλη του σώματος. Οι χειρισμοί του προέδρου, η μείωση του κύρους της επιτροπής μετά το φιάσκο με το σούσουρο και εν τέλει την άνευ αποτελεσμάτος έρευνα στο Ανόρθωση – Απόλλων, οδήγησε σε παραίτηση 3 από τα 5 μέλη της επιτροπής.

Τα μέλη που απαρτίζουν την επιτροπή εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο κατόπιν πρότασης του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Είναι άξιο απορίας τι θα κάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο βλέποντας 3 μέλη από τα 5 να έχουν παραιτηθεί σε μία επιτροπή που η σύσταση της ήταν να εξυπηρετήσει τα κοινά και να βοηθήσει τα μέγιστα για τη διαλεύκανση αλλά και προστασία του αθλητισμού στην Κύπρο. Τρία από τα πέντε μέλη της επιτροπής έχουν υποβάλλει την παραίτηση τους, ωστόσο ο πρόεδρος Α.Παπαχαραλάμπους παραμένει ακλόνητος στη θέση του, με τους χειρισμούς του να αφήνουν εκτεθειμένη τόσο την επιτροπή, αλλά όσο και την κυβέρνηση που τους διόρισε . Πλέον το ίδιο Υπουργικό Συμβούλιο αλλά και η Υπουργός Δικαιοσύνης είναι προ των ευθυνών τους, αν επιθυμούν να παραμείνει ο κ. Παπαχαραλάμπους στη θέση του επικεφαλής της επιτροπής ή αν θα προχωρήσουν σε κινήσεις που θα βοηθήσουν την επιτροπή να ανακτήσει την αξιοπιστία της, γιατί όπως και να το κάνουμε, οι χειρισμοί του κ. Παπαχαραλάμπους έχουν πλήξει την αξιοπιστία της επιτροπής.Να σημειώσουμε ότι ο κ.Παπαχαραλάμπους αφήνει εκτεθιμένο και τον συναίτερο του στο δικηγορικό γραφείο ,τον κυβερνητικό εκπρίσωπο Κ.Κούσιο και για λογους ευθυξίας θα έπρεπε πρώτος να υπιβάλει την παραίτηση του.