3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αφήνει τα αν και βλέπει μπροστά η Ανόρθωση.Θα ζητηθούν εξηγήσεις για τον έλεγχο στον πάγκο

Αφήνει τα αν και βλέπει μπροστά η Ανόρθωση.Θα ζητηθούν εξηγήσεις για τον έλεγχο στον πάγκο

By on 2 Νοεμβρίου, 2020 0 1535 Views

Υπάρχουν πολλά αν…που θα έδιναν τη νίκη στην Ανόρθωση στον αγώνα με την Καρμιώτισσα αλλά σημασία έχει ότι εξήλθε ισ’όπαλη και έχασε δυο βαθμούς και την ευκαιρία να περάσει μόνη στην κορυφή.Αν έπαιρνε το πέναλτι στο 23΄, αν ήταν πιο αποφασισιτική στο τελικό σουτ,αν ο Κβιλιτάια έβρισκε στόχο στην κοντινή κεφαλιά λίγο πριν προηγηθεί ο αντίπαλος ,αν το σουτ του Μανιά στο 93΄ήταν μέσα αλλά όλα αυτά δεν έχουν πλέον σημασία .Και η αλήθεια είναι ότι και ο αντίπαλος είχε την τακτική του που δυσκόλεψε την Ανόρθωση η οποία δεν έχει χρόνο για χάσιμο αφού την Τετάρτη παίζει με την Πάφο στο κύπελλο και την Κυριακή με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.Θα ακολουθήσει διακοπή λόγω Εθνικών όμως πολλοί βασικοί της δεν θα ξεκουραστούν αφού είναι διεθνείς οπότε συνεχίζουν χωρίς ανάσες .Αυτό που θα πρέπει να απαντηθεί από αρμόδιους είναι ποιός είχε την ιδέα και έδωσε εντολή να γίνει στο 85΄του αγώνα έλεγχος στους πάγκους για την χρήση μάσκας κάτι που προκάλεσε καθολική αντίδραση και αρνητικά σχόλια αφού δεν έχει καμιά λογική .Για πρώτη φορά έγινε αυτός ο έλεγχος και καλά είναι να ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο αν θα ενεργούν σε όλους τους αγώνες πλέον με αυτό τον τρόπο και ποιός επέλεξε αυτό τον αγώνα για αυτό τον άκυρο έλεγχο.Η απάντηση θα είναι ενδιαφέρουσα αν έρθει καμιά φορά που ζητούν από τον κόσμο κοινή λογική για εφαρμογή των μέτρων αλλά οι ίδιοι δεν έχουν όχι κοινή αλλά απλά λογική στον έλγχο.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης Σάββας Πηλακούτας μίλησε στον Super Sport fm 104.0.
Για το παιχνίδι και την ισοπαλία με την Καρμιώτισσα:
 «Ήταν μια καλή ευκαιρία για την κορυφή αλλά δεν την αξιοποιήσαμε. Μπήκαμε καλά, ξέραμε τι θέλαμε, φτιάξαμε ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ αλλά και στο 23΄ αν μας δινόταν το πέναλτι στο χέρι θα ήταν διαφορετικά. Συνεχίσαμε να πιέζουμε αλλά λίγο η τελική πάσα, η τελική προσπάθεια και ο τερματοφύλακας της Καρμιώτισσας μας στέρησαν το δικαίωμα να πάρουμε προβάδισμα. Στην επανάληψη η Καρμιώτισσα μπήκε καλύτερα αλλά το γκολ τους ήρθε στο δικό μας καλό διάστημα με αποτέλεσμα να αυξηθεί το άγχος στην δική μας μεριά. Βρήκαμε αρκετά νωρίς την ισοφάριση και παλέψαμε για δεύτερο γκολ. Χάσαμε ευκαιρίες και πάλι πότε ο Κυριακίδης, πότε η τελική προσπάθεια δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε τη νίκη. Παίχτηκε ελάχιστος χρόνος ποδόσφαιρο. Στα πέντε λεπτά της καθυστέρησης μόνο δύο παίχτηκαν. Όπως κάνουμε κριτική στην ομάδα μας και δεν καταφέραμε να νικήσουμε δεν μπορούμε να μην αναφερόμαστε στο γεγονός ότι δεν παίχτηκε πολύ παιχνίδι. Ήταν λίγος ο χρόνος των καθυστερήσεων, ενώ και εκεί παίχτηκε επίσης λίγο ποδόσφαιρο. Όπως συζητάμε και αναλύουμε το κομμάτι το δικό μας είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού. Επειδή διαβάζω κάποια σχόλια, να πω ότι δεν είναι γιατί δεν ήταν καλύτερη η Ανόρθωση αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας. Έδειξε και η Καρμιώτισσα ότι είναι καλή ομάδα, ούτε υποτίμηση υπήρχε ούτε τίποτα. Υπάρχουν παιχνίδια που δεν θα σου βγουν. Βλέπουμε την συνέχεια που είναι δύσκολη, Τετάρτη Κύπελλο με την Πάφο και στην συνέχεια δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και ΑΕΛ».
Θα ακολουθήσει η διακοπή μετά το ντέρμπι με την AEK: «Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι ήρθαμε από μια αποχή 4-5 μηνών και οι παίκτες δίνουν συνεχόμενα ματς με τις ομάδες τους και τις Εθνικές. Εμείς έχουμε δέκα διεθνείς. Ο προπονητής καλείται να κάνει την ανάλογη διαχείριση για να μπορέσουμε να είναι όλοι σε ετοιμότητα και να αποφευχθούν οι τραυματισμοί».
Με την Πάφο θα έχετε απουσίες; Με τον Λόρια τι γίνεται; «Επιστρέφει ο Οκριασβίλι. Ο Σίλντελφελντ είναι καλύτερα, ήταν και στην αποστολή με την Καρμιώτισσα. Για τον Λόρια θα δούμε την κατάσταση του και αναλόγως θα πράξουμε. Δεν θα ρισκάρουμε την συμμετοχή του από την στιγμή που υπάρχει και ο Τζουρ και ο Παπαδόπουλος που μπορούν να καλύψουν το κενό».
Για το περιστατικό που μπήκαν στο γήπεδο να ελέγξουν αν φοράτε μάσκες στον πάγκο: «Είναι τουλάχιστον τραγικό αυτό που έγινε σε ένα ματς τηλεοπτικό που μπορεί να το πάρει οποιοσδήποτε και να δει από το βίντεο αν φορούσαμε μάσκες. Σε ένα ματς με τόση ένταση μπήκαν και προκάλεσαν. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία».
Τι σας είπαν; Ποιος είχε την φαεινή ιδέα να δώσει αυτή την εντολή; «Δεν ξέρω ποιος είχε την ιδέα. Υπήρχαν πολύ πιο απλοί τρόποι να γίνει αυτό που έγινε. Δεν είναι λογικό να γίνεται αυτό το πράγμα».
Θα κάνετε κάποια διαβήματα για το θέμα; «Θα το εξετάσει η διοίκηση και εννοείται ότι θέλουμε να μάθουμε τους λόγους που έγινε αυτό».