13 Μαΐου, 2024
  • 13 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ανόρθωση μπήκε φορτσάτα και με γκολάρα στην κορυφή.Κέρδισε 1-0 την ΑΕΚ που δεν είχε σουτ στην εστία του Λόρια

Η Ανόρθωση μπήκε φορτσάτα και με γκολάρα στην κορυφή.Κέρδισε 1-0 την ΑΕΚ που δεν είχε σουτ στην εστία του Λόρια

By on 8 Νοεμβρίου, 2020 0 1487 Views

Η Ανόρθωση μπήκε φορτσάτα στο ξεκίνημα του ντέρμπι με την ΑΕΚ και κυριάρχησε στο πρώτο ημίωρο όπου είχε ένα δοκάρι και ένα φοβερό γκολ από τον Κ.Αρτυματά και άλλες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ ωστόσο το 1-0 ήταν αρκετό να της δώσςει τη νίκη που την ανέβασε στην κορυφή της βαθμολογίας αξιοποιώντας πλήρως τις απώλειες του Απόλλωνα.Η ΑΕΚ ανέλαβε πρωτοβουλία στο τελευταίο 15λεπτο του ημιχρόνου όμως ελάχιστα απείλησε την Ανόρθωση με 2-3 άστοχα σουτ.Στο β΄ημλιχρονο φάνηκε η κούραση στην Ανόρθωση που έδωσε 5 παιγίδια σε ένα διάστημα που η αντίπαλος της είχε ξεκούραση και προπονήσεις,έτσι ενίχυσε την αμυντική της διάταξη και περιόρισε τις προσπάθειες της ΑΕΚ που είχε μια ανούσια υπεροχή χωρίς τελική στην εστία του Λόρια ,ετσι η Ανόρθωση με βάση την συνολική εικόνα του αγώνα και τις ευκαιρίες πήρε δίκαια μια σπουδαία νίκη σε ένα μεγάλο ντέρμπι. Έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και ήθελε να πετύχει και δέυτερο γκολ αλλά αφού δεν ήρθε άλλαξε τακτική στο β΄γνωρίζοντας ότι θα επέρχετο η κούραση και διαφύλαξε τη πολύτιμη νίκη.

Οι Νταουσβίλι,Μίχα,Αρτυματάς κυριάρχησαν στο κέντρο στο Α΄ημίχρονο, ο Χριατοφή είχε κέφια έστω και αν έχασε μια μεγάλη ευκαιρία που έφτιαξε ο ίδιος και από την άλλη ο Τρισκόφσκι εξουδετρώθηκε ή δεν αξιοποιήθηκε σωστά και μοιραία η ΑΕΚ δεν απέιλησε

Με ένα φοβερό γκολ του Κωστάκη Αρτυματά λοιπόν η Ανόρθωση ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι επικρατώντας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» της ΑΕΚ με 1-0 και ανέβηκε μόνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς.

Η «κυρία» προηγήθηκε μόλις στο 8’ με το τρομερό γκολ του διεθνή μέσου, ο οποίος έστειλε ένα «κεραυνό» με την μπάλα να καρφώνεται στα δίχτυα του Τέουκενς, είχε και κάποιες άλλες προϋποθέσεις για να εδραιώσει το προβάδισμα της κυρίως στο Α’ ημίχρονο αλλά δεν τις αξιοποίησε, ενώ η ΑΕΚ αν και είχε την κατοχή της μπάλας, δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική και έφυγε με άδεια χέρια από την έδρα του αντιπάλου της.

Το ματς ήταν καλύτερο στο Α’ ημίχρονο, διάστημα που οι δύο ομάδες έφταναν με μεγαλύτερες αξιώσεις στις δύο εστίες. Η Ανόρθωση πέτυχε νωρίς το γκολ και έδειχνε να είναι η ομάδα που είχε μεγαλύτερες απαιτήσεις, φτιάχνοντας καλύτερες προϋποθέσεις. Η ΑΕΚ μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε, προσπάθησε να αντιδράσει αλλά σε 2-3 προσπάθειες τα σουτ των ποδοσφαιριστών της δεν βρήκαν στόχο.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να είναι ακίνδυνες και τις φάσεις περιορισμένες. Το αποτέλεσμα βόλευε την Ανόρθωση που διαχειρίστηκε το προβάδισμα της, ενώ η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική και απλά αρκέστηκε στην κατοχή της μπάλας που ήταν με το μέρος της. Το 1-0 ήταν το τελικό σκορ που έστειλε την «κυρία» μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας.

8′ ΓΚΟΛ 1-0 Φοβερό γκολ από τον Κωστάκη Αρτυματά με σουτ κεραυνό έξω από την περιοχή μετά από λανθασμένο διώξιμο του Ναράνχο. 

2′ Δοκάρι για την Ανόρθωση σε κεφαλιά του Κωστάκη Αρτυματά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Οκριασβίλι. 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Νταουσβίλι, Αρτυματάς, Σιλντελφελντ, Βργκοτς, Σελίν, Χριστοφή (52′ Μαργκάσα), Μίχα (60′ Ελουντού), Οκριασβίλι, Μανιάς (75′ Καλτσάς).
Στον πάγκο: 
Τζουρ, Π. Αρτυματάς, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Καλτσάς, Κβιλιτάια, Χουσμπάουερ, Μαργκάσα, Ελουντού.ΑΕΚ (Ζοάν Καρίγιο):  Τέουνκενς, Φερνάντεθ, Τρουγιόλς, Γκονζάλες, Ιωάννου (74′ Νάντο), Σπιρόφσκι, Χέιτλι, Άμπραχαμ (7′ Σπόλιαριτς), Μακρής (74′ Φλοριάν), Ναράνχο, Τρισκόφσκι
Στον πάγκο:
 Τόνιο, Ταντί, Αντωνιάδης, Σπόλιαριτς, Ακοράν, Γκαρσία, Φλοριάν, Ναούμ, Κωνσταντίνου ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τιμόθεος Χριστοφή (Μιχάλης Σωτηρίου – Μάριος Καλογήρου), 4ος: Ανδρέας Αργυρού, Παρ.: Μιχάλης Ιωάννου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βργκότς (3η), Μαργκάσα / Ιωάννου (3η), Χέιτλι, ΓκονζάλεςΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ:
 «Αντώνης Παπαδόπουλος»